Читај ми!

Златни рвачи: Историјски успех Србије

Српски рвачи су остварили сјајан успех на Светском првенству у Београду - освојили су четири златне медаље, а сада су поделили утиске са турнира.

Прво злато за Србију на турниру освојио је Али Арсалан

"Освојио сам медаљу на Европском првенству, а сада злато на Светском. Било је изузетно тешко, било је много људи и сви су чекали мој меч. Имао сам дужност да освојим злато. Огроман је успех освојити четири злата са тимом који има шест рвача. Мислим да је то невероватно достигнуће и да то нико до сада није успео", рекао је Арсалан.

Мате Немеш је у финалу победио Иранца Мохамедрезу Гераеија, светског и олимпијског шампиона.

"Још се нису слегли утисци. Прошле године сам био првак Европе и било ми је потребно неколико дана да постанем свестан успеха. Чека нас још такмичење у слободном стилу и надам се да ћемо освојити још неку медаљу", рекао је Немеш.

Златне медаље су освојили и Зураби Датунашвили и Себастијан Нађ.

"Себастијан је сјајан момак, веровао сам у њега, у његово стрпљење, дугогодишњи рад. Увек је био у сенци, али увек уз репрезентацију. Оно што краси све наше шампионе је ментални склоп - победнички", објаснио је Рајко Балтић, потпредседник Рвачког савеза Србије.

"Организација је увек на врхунском нивоу, зато увек и добијамо такмичења. Апсолутно сам сигуран да смо добили највишу оцену. Србија је у прве три најјаче нације света, захваљујући досадашњим резултатима у грчко-римском стилу. То је историјски успех", оценио је Балтић.

Арсалан је рекао да се првенство помно пратило у Ирану.

"Светско првенство је изузетно тешко. Мора да се ради више него иначе. Увек имам на уму да морам да радим вредно сваког дана. Иранци, навијачи, породица... били су одушевљени. Осетио сам и енергију српског народа у финалу, скандирали су моје име, навијали су за мене, и морао сам да освојим злато", открио је Арсалан.

Немешу недостаје још злато на Олимпијским играма, али верује да ће се то променити..

"Био сам првак Европе, првак света, још само фали злато на Олимпијским играма. Надам се да неће фалити за две године", рекао је Немеш.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво