Читај ми!

Ново злато за Србију на Светском првенству у рвању, Датунашвили бољи од Бисултанова

Србија је освојила другу златну медаљу на Светском првенству у Београду, Зураби Датунашвили одбранио је светско злато у категорији до 87 килограма. Он је у финалу био бољи од Данца Турпана Бисултанова.

Зураби је у финалу савладао Данца 6:1 и тако Србији донео друго злато. Претходно је Али Арсалан освојио титулу првака света, у категорији до 72 килограма, пошто је у финалу Светског првенства у Београду победио Улвија Ганизадеа из Азербејџана 7:4.

Освајач бронзане медаље са Олимпијских игара у Токију Зураб Датунашвили, до борбе за злато у категорији до 87 килограма дошао је после тријумфа над Давидом Лошонцијем од 4:3.

Српски рвачи грчко-римским стилом Себастијан Нађ (63 кг) и Мате Немеш (67 кг) пласирали су се у финала Светског првенства које се одржава у београдској арени. Победама у полуфиналима обезбедили су још две, а укупно рекордне четири медаље за Србију на највећем светском надметању.

Председник Србије честитао је српским репрезентативцима на освајању златних медаља на Светском првенству у Београду.

"Све честитке Алију Арслану и Зурабу Датунашвилију на светском злату. Феноменалне и невероватне борбе подигле су заставу Србије на шампионски трон света! Србија се радује огромним успесима", написао је Вучић на Твитер налогу.  

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво