Читај ми!

Пузовић, Качар и Вујовић подржали српске боксере - Срцем до медаље на СП

Легенде српског бокса Мирко Пузовић, Тадија Качар и Драган Вујковић посетили су данас боксерску селекцију Србије, која се припрема за шампионат света у Београду.

Тројица некадашњих асова, освајачи медаља на великим такмичењима, у разговору са капитеном Владаном Бабићем пренели су део свог богатог искуства и пожелели да се сви заједно радују освајању медаље или медаља.

"Имаће подршку од свих нас, од наше публике, очекујемп да постигну неке завидне резултате, а на њима је да покажу шта су до сада радили. Колико видим добро се тренирало, спремни су и надамо се да ће бити весеља за нас - бар да се освоји једна до две медаље", рекао је Пузовић.

Најтрофејни живи српски боксер, освајач шест медаља на Олимпијским играма, Светским и Европским првенствима, саветовао је наследнике да у ринг београдске Арене изађу пуног срца.

"Ништа лепше, пред својом публиком, за своју земљу, добили су додатни импулс од Светске федерације, са добрим новчаним наградама, уз добар резултат, проћи ће боље него у професионалном боксу".

Према његови речима, српски бокс је пре пет-шест година био пред гашењем, а сад се враћа на велика врата, понајвише захваљујући руководству на челу са председником Савеза Ненадом Боровчанином.

"Пре пар дана било је спектакуларно првенство Србије у Шапцу, биће тако и на Светском првенству. Једна медаља би много значила јер би нас вратила на старе стазе. Надам се да може да нам се деси нешто као рвању, после медаље Штефанека у Рију", поручио је Пузовић.

Качар и Вујковић, који су пре 43 године када је Београд такође био домаћин шампионата света, освојили сребрне медаље, надају се да може исто да се деси.

"Порука је да се боре, да користе сав свој капацитет, ментални и физички, како би успели да победе. Победа значи много, а медаља још више, и за боксера и за нашу земљу. Публика? Ја сам увек пружао максимум, без обзира да ли је домаћи ринг, али има доста спортиста који на великој сцени блокирају, зато је битан ментални рад, са сваким појединачно, На то би требало обратити посебну пажњу. Верујем да се може до медаље, изјавио је Качар.

Врло је важна физичка припрема, а надам се да можемо до медаље, упркос томе што наши боксери немају много искуства, рекао је Вујковић.

"У моје време смо сваке недеље имали мечеве, широм Србије, па у околним земљама, ови данашњи момци немају тако велико искуство. Волео бих да се оствари успех, бокс се код нас полако враћа, ми који смо имали такво искуство, ту смо да овим момцима дамо неке савете. Имамо потенцијала, али битан је и континуитет".

Како је истакао, домаћи ринг не мора да буде предност, али опет може да помогне.

"Домаћи терен неком значи, мени рецимо није, побеђивао сам Руса у Украјини, Американца у САД, али сма губио од Руса у сред Београда, упркос подршци чувеног градоначелника Бранка Пешића. Мада, то некад може мало да утиче на судије, да дају неку минималну предност, волео бих да наши остваре две-три победе, дођу близу медаље. Кажем, немају пуно искуства, али срце све може да уради", истакао је Вујковић.

Шампионат света у Београду почиње 24. октобра и трајаће до 7. новембра.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво