Читај ми!

Мани Пакјао завршио боксерску каријеру

Легендарни филипински боксер Мани Пакјао саопштио је да завршава боксерску каријеру. Једини је боксер у историји који је био шампион у осам различитих категорија, а последњи меч је имао у августу ове године, када је изгубио од Јордениса Угаса.

После дуге и успешне боксерске каријере Мани Пакјао је одлучио да рукавице окачи о клин и то је саопштио на друштвеним мрежама.

„Када је моја породица била у очајној ситуацији, добио сам наду, прилику да се изборим са сиромаштвом. Успео сам да инспиришем људе широм света, да променим више живота. Никада нећу заборавити оно што сам постигао, а што нисам могао ни да замислим. Управо сам чуо последње звоно. Ово је крај", поручио је 42-годишњак на друштвеним мрежама.

Врло емотивно образложење своје одлуке Пакјао је завршио констатацијом да му је то најтежа одлука и општом поруком за све што се ради у животу.

„Тешко ми је да прихватим да је моје време прошло, али тако је, данас саопштавам да одлазим у пензију. Најбољим навијачима, највећем спорту, хвала. Хвала свима на дивним успоменама. Ово је најтежа одлука коју сам икада донео, али сам се помирио са њим. Јурите своје снове, радите напорно и видећете шта ће се десити. Збогом."

Током 26 година каријере, Пакјао је остварио 62 победе (39 нокаутом), уз осам пораза и два ремија.

Освојио је 12 светских титула и једини је борац у историји који је био шампион у осам различитих тежинских категорија.

Последњи пут је у рингу био у августу ове године, када је изгубио од Јордениса Угаса.

У септембру је најавио да ће бити кандидат за председника своје земље на изборима 2022. године. Тренутно обавља улогу сенатора.  

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво