Читај ми!

На путу за Токио – Велика очекивања теквондиста и кајакаша

До отварања Олимпијских игара остао је 91 дан, а РТС кроз серијал "На путу за Токио” говори о припремама Јапана, светских, али нарочито српских спортиста за најважније спортско такмичење. Гости РТС-а били су олимпијски шампиони Милица Мандић, репрезентативка у теквонду, и Мирко Нишовић, председник Кајакашког савеза Србије.

Милица Мандић је златно олимпијско одличје освојила у Лондону, а пре десетак дана била је сребрна на Европском првенству у Софији. Милица ће и у Токију представљати Србију, а за РТС каже да је много пута гледала снимак из Лондона.

"Морам да кажем да сам га много пута одгледала. То је велика мотивација за мене и Галета (Драган Јовић прим. ред.). Олимпијско злато је одувек био велики сан и биће док год се будем такмичила", каже Милица.

Милица је пре десет дана освојила сребро на Европском првенству у Софији, а на такмичење је отишла после прележаног коронавируса и готово без тренинга.

Мирко Нишовић освојио је злато на Ирама у Лос Анђелесу 1984. године, а сада је председник Кајакашког савеза Србије.

Медаљи се надају и кајакаши. Пре пет година, сребро из Рија Србији су донели Томићевић и Зорић, а за предстојеће Игре квалификоване су две посаде, док се у Кајакашком савезу надају да до Игара може бар још једна посада.

"Очекујемо медаљу на Олимпијским играма, можда и две. Надам се да се нећемо обрукати. Моја жеља је да неком од кајакаша честитам златну олимпијску медаљу, јер то ће и бити мој највећи успех са места председника", рекао је Нишовић.

Рапорт из Токија поднео је дописник РТС-а Иља Мусулин, који је известио да између 70 и 80 одсто јапанских држављана жели да се Игре поново одложе или у потпуности откажу.

"Основни разлог за то је епидемиолошка ситуација и забринутост, јер се ових дана у Јапану шири нови, британски сој вируса. Дневни број заражених је највиши откад је почела епидемија. У Јапану је вакцинисање почело са два месеца закашњења у односу на западне земље и Србију. Вакцимисано је 1,2 милиона људи, а ради се о медицинским радницима", рекао је Мусулин.

Страни навијачи неће долазити у Јапан, а очекује се око 60.000 такмичара, тренера и функционера.

Из Дубаија јавила се Ивана Шпановић, која је за РТС рекла да је занима само највише постоље и да ће и у Токију ићи на златну медаљу.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво