Читај ми!

Три бронзе за српске џудисткиње на Гран слему у Ташкенту

Српске џудисткиње Милица Николић, Андреа Стојадинов и Марица Перишић освојиле су данас бронзане медаље на Гран слему у Ташкенту. На корак до медаље била и Надежда Петровић ( до 52 кг), која је остварила пласман на пето место.

Како је саопштено, први пут освојене су у истом дану три сениорске медаље на Гран слем такмичењу - Милица Николић ( до 48 кг), Андреа Стојадинов ( до 48 кг) и Марица Перишић ( до 57 кг).

У категорији до 48 килограма Милица Николић и Андреа Стојадинов освојиле су бронзана одличја чиме су први пут у историји нашег џудоа две српске репрезентативке у истој тежинској конкуренцији избориле могућност да стану заједно на победничко постоље на Гран слем такмичењу.

Њима се придружила и Марица Перишић са првом освојеном сениорском медаљом са Гран слема, а на корак до медаље била и Надежда Петровић ( до 52 кг), која је остварила пласман на пето место.

У борби за треће место Милица Николић била је боља од Лауре Партинез (Шпанија), док је Андреа Стојадинов славила у дуелу са Италијанком Франческом Ђордом.

Марица Перишић у мечу за бронзу савладала је Израелку Тимна Нелсом Левy.

Младим трофејним џудисткињама први је честитао Иван Тодоров, председник Џудо савеза Србије.

"Честитам нашим репрезентативкама на врхунским резултатима као и читавом тиму Џудо савеза Србије. Наше такмичарке су још једном потврдиле квалитет на међународној спортској сцени а нама у Савезу дале најбољи доказ да и у периоду који је пред нама наставимо да радимо на овакав начин. За њих је ово само још једно такмичење у низу у периоду док се још јури норма за Токио. Пред нама је јасан циљ, идемо даље" рекао је Тодоров.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво