Читај ми!

Одржан Балкан куп у биалтону

Спортски центар Жари у Сјеници био је домаћин Балкан купа у биатлону у конкуренцији јуниора, који су били подељени у две старосне категорије, такмичари који су млађи и старији од 18 година. Организатор манифестације био је Биатлон савез Србије а све се одвијало под покровитељством Међународне биатлон федерације (ИБУ).

Док се у Покљуки, у Словенији, на Светском првенству налазе најбољи биатлонци света, у Сјеници су показали шта знају најбољи јуниори Балкана.

Поред представника Србије на Балкан купу било је биатлонаца из Босне и Херцеговине, Румуније, Македоније, Грчке и Хрватске.

Такмичење у Сјеници одвијало се два дана у истим дисцилинама.

Првог дана код млађих јуниора (У-18), у трци спринт, на 10км, победио је Мариан Флореа из Румуније, са временом 21,45:56.

Алекса Вуковић из Босне и Херцеговине каснио је у циљу 5 секунди а трећепласирани Николае Гирбацеа више од једног минута.

Другог дана Алекса Вуковић је био најбољи, његово време је било 27,27:40, други је био Давид Фолеа из Румуније а трећи његов старији брат Мариан Фолеа, победник првог спринта, који је одржан у суботу.

Најбољи домаћи представник био је Милош Ђорђевић који је у недељу заузео 14. место.

Конкуренција јуниора била је најбројнија у Сјеници.

Такмичарка из БИХ, Анастасија Војиновић била је најбоља код јуниорки (девојке старије од 18 година), оба такмичарска дана. Победничко време првог дана било је 30,48:64, док је другог дана трка било знатно спорија.

Оба дана пласман на подијуму код јуниорки био је исти, друголасирана је била Ана Цветановска из Македоније а трећа Сандра Бањац из Србије.

Млађе јуниорке из Румуније доминирале су у Сјеници. Дорина Пускарио победила је у суботу испрег Гркиње Јоанине Котсалоу и колегинице из репрезентације Аделине Римбеу.

Победа седамнаестогодишње Пускарио није долазила у питање, у циљу је имала преко 60 секунди вишка у односу на другопласирану Гркињу.

Другога дана Румунке су биле још боље, славила је Аделина Римбеу испред Дорине Пускарио, разлика је била чак два и по минута а трећепласирана је била Гркиња Констатина Харалампиду, она је у циљу каснила више од три и по минута.

Најбоља Српкиња оба дана била је Џенана Хоџић. Млада Сјеничанка у суботу је заузела пето а у недељу осмо место на Балкан купу.

Генерални секретар БСС, Мирослав Радовановић био је задовољан учињеним у Сјеници, и организационо и такмичарски.

"Услови за трку само дан пре старта били су очајни, имали смо температуру од +10 и јако мало снега, надљудским напорима усплели смо да стазу доведемо у стање да се такмичење одржи и за то смо добили похвале од делегата из ИБУ-а. Резултати наших такмичара су били солидни, федерације из окружења су испред нас по квалитету су то потврдиле у Сјеници. Нама у Србији предстоји да у наредном периоду појачамо рад, пре свега са најмлађима и да се угледамо на савеyе из регион су који до добрих резултата дошли пре свега великим ентузијаyмом и напорним радом", рекао је Радовановић.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво