Друга етапа Трке кроз Србију - Харинг обукао жуту мајицу

Победник друге етапе Трке кроз Србију која је вожена од Мионице до Пожаревца је Пољак Емануел Пјаскови из екипе Мазовја (3:27,38 часова), али је највише разлога за задовољство имао члан Дукле Мартин Харинг који је обукао жуту мајицу.

Словак је на најбољи начин искористио немогућност Руса Романа Маикина да настави у ритму какав је имао првог дана, те сада има највеће шансе за прво мјесто у генералном пласману. Харинг ће у посљедњу етапу ући са предношћу од три секунде у односу на Хаимеа Кастриља Запатера из шпанске Керн фарме, па је свјестан да га очекује још много посла.

„Имали смо фантастичан дан, али морамо да имамо још један такав. Момак из Шпаније ми је за петама, тако да морамо бити на висини задатка и у посљедњој етапи. Надам се да ћемо успјети јер би ми то била једна од највећих побједа у каријери", рекао је Харинг.

Срећан је био и Пјаскови који је ипак признао да се надао да ће неко од његових колега обући жуту мајицу.

„Имали смо два циља - етапну побједу и преузимање вођства у генералном пласману. Испунили смо један и не можемо да будемо незадовољни", рекао је Пјаскови иза којег су на циљ у Пожаревцу стигли Роман Маркез из шпанске Керн фарме, те члан казахстанског тима Вино Астана Матвеј Никитин.

У највећем дијелу трке у главној групи је био и репрезентативац Србије Душан Рајовић, али је изгубио дах у самом финишу. Сјајан посао направио је млади Хусеин Селимовић из БиХ који је завршио на 11. мјесту.

Одличан домаћини поново су били и Мионица и Пожаревац, чији је градоначелник Саша Павловић из руку директора трке Владимира Куваље добио признање за најбољег домаћина деценије на најстаријој трци у региону. Сутра је на програму посљедња етапа од Зрењанина до Новог Сада у дужини од 80 километара, која је погодна за спринтере.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво