Празник минифудбала у Суботици

Претходног викенда у Суботици је одржан шести по реду Куп Србије у минифудбалу, на којем смо добили државног шампиона, који ће нашу земљу представљати овог новембра на Европском првенству у Словачкој.

На шестом Купу Србије у минифудбалу, наступило је 12 најбољих екипа из шест градова.

Тимови из Новог Сада, Чачка, Шапца, Крагујевца и Београда наступали су и до сада, а од ове године придружиле су се најквалитетније екипе из Суботице – града који је први пут био домаћин завршног турнира.

Био је то најквалитетнији турнир до сада, с обзиром на то да су први пут право наступа имали и играчи из прве футсал лиге.

Од самог почетка такмичења, екипа Хидро База из Београда предвођена легендама малог фудбала, Николом Рнићем и Марком Перићем, дошла је до финала примивши само један погодак. У екипи Хидро Базе наступили су и садашњи футсал репрезентативци Јован Лазаревић, Јаков Вулић и Страхиња Петров.

Играчи БЗЦ РТВ-а, који су прошле године освојили и Меморијални турнир РТС-а Играјмо за 16, предвођени Губеринићем, Целином и Томчићем, момцима који су носили дрес репрезентације Србије и на Светском и на Европском првенству где су 2018. заузели пето место у Европи, дошли су заслужено до финала, у којем је виђена велика драма.

После регуларних 40 минута, резултат је био 1:1. Београђани су повели предивним голом Лазаревића, док је изједначење Новосађанима донео Страхиња Илић. После узбудљиве пенал серије, славио је БЗЦ РТВ из Новог Сада, и тако освојио трећу туитулу заредом.

Треће место на турниру припало је екипи Ел Маестра из Београда, док је у Бизнис Купу славио Девотим из Новог Сада. БЗЦ РТВ ће као шампион поново представљати Србију на Европском првенству у Словачкој овог новембра.

Веселин Губеринић проглашен је за најбољег играча Србије у 2020. години, док је најбољи стрелац такмичења Јован Лазаревић. За најбољег голмана изабран је Бојан Петровић из екипе Ел Маестро.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво