Скокови са Старог моста у Мостару 26. јула

Традиционални скокови са Старог моста, такмичење које ће ове године имати 454. издање, одржаће се 26. јула, без обзира на епидемиолошку ситуацији у БиХ тог дана, потврђено је за агенцију Анадолија из Клуба скакача у воду Мостара, који је организатор манифестације.

Како се наводи, неизвесно је да ли ће због ситуације на границама, Скокови овог пута имати међународни карактер, као и да ли ће на платоу испод Старог моста присуствовати публика, док неки од попратних садржаја неће бити организовани.

"Не знамо ни колико ће скакача узети учешће, нити да ли ће публици бити дозвољен приступ, али је сигурно да ће се манифестација одржати. Датум је, од раније је познато, 26. јул, а почетак је заказан за 16 сати. Надамо се да ће публика присуствовати, јер се због публике све и дешава", рекао је портпарол Клуба скакача Саша Оручевић, преносе Независне.

Скокови са Старог моста најстарије су такмичење у Босни и Херцеговини и један од најзначајнијих догађаја у Граду Мостару.

Манифестација није прекинута чак ни током рата када се скакало под гранатама, и то без присуства публике.

Титулу најбољег у категорији скокова на ноге ове године браниће Игор Казић, док је прошлогодишњи победник у скоковима на главу Лоренс Листо одлучио да оконча каријеру.

Рекордери по броју победа су Листо и легендарни Емир Балић, који су се на победничко постоље пењали чак 13 пута.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво