Најки поручује оно што никада није до сада - "Don't do it"

Брутално убиство Џорџа Флојда, изазвало је немире широм САД. Ни у компанији Најки, наравно, нису равнодушни, па позивају на промене.

Америчка компанија је преко друштвених мрежа први пут поручила нешто што је сушта супротност њиховом заштитном знаку - "Don't do it". 

"Бар једном - немој. Немој да се правиш да не постоји проблем у САД. Не окрећи леђа пред расизмом. Не прихватај да нам се одузимају невини животи. Нема више изговора. Немој мислити да ово не утиче на тебе. Немој да седиш у тишини. Немој да мислиш да не можеш бити део промена. Будимо сви део промена", поручују из Најкија.

Афроамериканац Џорџ Флојд је преминуо у понедељак пошто су га полицајци везали лисицама, док му је бели полицајац коленом стискао врат. 

Полицајац Дерек Шовин ће одговарати за убиство пошто је пуних осам минута држао колено на врату Џорџа Флојда, који је, како се види на снимку, покушавао да дође до даха говорећи да не може да дише.

Смрт тамнопутог бившег средњошколског кошаркаша поново је у први план избацила расне тензије у САД, па су се демонстрације, готово истог тренутка, прошириле на још неколико америчких градова.

У Детроиту је током протеста упуцан један деветнаестогодишњак

петак, 17. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара