Ускрснуће "Гвозденог" Мајка: Решио се лоше хране и лошег кокаина, па сада размишља о рингу

Како су веганска дијета и распламсавање љубави према тренингу, потпуно промениле Мајка Тајсона у протеклих десет година. Толико, да многи тврде да би у 54. години, "најопаснији човек на планети" за минут нокаутирао најбоље тешкаше данашњице.

Тајсон је одржавао форму у протеклој деценији, али у последњих неколико месеци је толико задовољан собом, да каже да никада у животу није био спремнији.

Боксерски свет (одавно у нокдауну) поштено је продрмао најавом да би могао да се врати у ринг.

Наравно, Тајсон не размишља о професионалном мечу, већ о егзибицији односно хуманитарном мечу, али би свакако љубитеље бокса подседио на златне дане, а новим генерацијама донео нову енергију.

Тајсон је објавио видео-снимак са тренинга, на којем се види да није изгубио брзину и експлозивност, као ни изузетно снажне ударце којима је рушио све противнике крајем прошлог века. 

Коментари на друштвеним мрежама су углавном исти - "То је стари Гвоздени Мајк".

Неки су забринути због Тајсоновог могућег повратка, јер има 53 године, а последњих 15 није улазио у ринг. Такође, ризик и опасност, коју "племенита вештина" носи са собом, сразмерно расту са годинама боксера.

Како би изгледао меч Тајсон - Вајлдер? 

Међутим, има и оних који тврде да би Тајсон могао да уздрма и тренутни поредак у тешкој категорији.

Тајсон Фјури, Ентони Џошуа и Деонте Вајлдер важе за најбоље борце у тешкој категорији. А како би изгледао меч, било којег од њих, са Тајсоном? Људи из струке немају дилему...

"Ако се спреми за 12 рунди, апсолутно сам сигуран да би нокаутирао било ког тешкаша", долази из уста још једне боксерске легенде - Оскара Де ла Хоје.

Слично мисли и некадашњи Тајсонов тренер Џеф Фенек.

"Бокс није исти као пре. Гарантујем да би Тајсон, да тренира шест недеља, нокаутирао Вајлдера за минут. Ако ове момке нокаутира Тајсон Фјури - који је сјајан борац, али не и ударач - Тајсон би их убио. Једноставно, нису на истом нивоу", рекао је Фенек.

Ушао у ринг поново или не, за љубитеље Мајка Тајсона је довољно то што се он осећа "никад боље", после паклених година када је био готово непрепознатљив.

Лоша храна и лош кокаин 

Ван форме, гојазан, борећи се са зависношћу...

На врхунцу каријере, Тајсон је имао једва стотину килограма. Касније, 2009. године, имао је 172!

Признаје да је годинама био на "мрачном месту", јер није могао да се доведе у ред.

Међутим, након што је избацио месо 2010. године, преузео је контролу над својим животом.

"Био сам надувен од свих дрога и лошег кокаина. Једва сам дисао. Имао сам висок притисак, артритис, готово да сам умирао. Постао сам веган и тако елиминисао све проблеме", објаснио је Тајсон.

Он је говорио и како му је битно да буде у тренингу, што је, признаје, изузетно тешко када у игри нема вишемилионске борбе која би га мотивисала.

"Увек сам био дебело дете. Ако се не придржавам дијете, не тренирам редовно и не бринем о себи - брзо се угојим".

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво