Коронавирус суспендује спорт широм света

Сузбијање ширења епидемије коронавируса неминовно утиче на све области друштвеног живота, а посебно на спорт и све манифестације у вези с њим. Увећава се број отказаних спортских догађаја, а и све више спортиста и људи из њиховог окружења директно су изложени епидемији. У овој вести пратимо из часа у час информације у вези са спортом и сузбијањем ширења коронавируса.

20.52 - После мастерса у Индијан Велсу, постоји велика могућност да још један турнир из серије 1.000 буде отказан - у питању је Мајами опен. Још нема званичних информација, али новинари који прате тениске турнире јављају да је готово извесно да се неће играти тенис на Флориди.

18.44 - Амерички град Сан Франциско суспендовао је све јавне догађаје са више од 1.000 људи, па ће Голден стејт вориорси најмање наредне две недеље играти пред празним трибинама.

17.59 - Отказано је и финале шпанског Купа краља у које су се пласирали Атлетик Билбао и Реал Сосиједад. Утакмица је била заказана за 18. април.

17.39 - Завршница тениског Фед купа која је требало да се одигра у Будимпешти у периоду од 14 до 19 априла, први пут у новом формату, отказана је због одлуке мађарских власти да забране јавна окупљања у затвореном простору на којима се очекује више од 100 људи.

17.10 – Јубиларни 70. конгрес Међународне фудбалске федерације заказан за 5. јун у главном граду Етиопије Адис Абеби због коронавируса одложен је за 18. септембар, саопштено је на сајту Фифе.

17.01 – Одигравање евролигашког меча 29. кола између италијанског Арманија и грчког Олимпијакоса у Милану званично је суспендовано због спречавањa ширења коронавируса на италијанском северу, саопштила је Евролига, која је за место одигравања тог дуела одредила Берлин.

16.58 – Хрватски фудбалски савез због епидемије коронавируса донео је одлуку да се све утакмице под његовом ингеренцијом играју без публике до 31. марта.

16.55 - Кошаркашки клуб Мега Бемакс саопштио је да ће, у складу са одлуком државног врха, утакмицу последњег кола АБА лиге против Морнара у Београду одиграти без присуства публике.

16.46 - Уефа је потврдила да утакмице Лиге Европе између Севиље и Роме, односно Интера и Хетафеа неће бити одигране у заказаним терминима због рестрикција у путничком саобраћају између Италије и Шпаније.

16.45 – Отказани сви пливачки митинзи у региону до даљњег. У неким суседним земљама већ затворени базени. ЕП у мају под знаком питања, као и ОИ, објавио је на твитеру репрезентативац Србије Чаба Силађи.

16.42 –  Рукометашице Србије ће у Подгорици играти пред празним трибинама на квалификационом турниру за Олимпијске игре, од 20. 3. до 22. марта. Србија је у групи са Мађарском, Русијом и Казахстаном, а Црна Гора са Норвешком, Румунијом и Тајландом, а по две најбоље пласиране селекције ће изборити место на играма у Токију. На хитном састанку Светске рукометне федерације у Базелу, одлучено је да мора да се сачека са одобрењем за турнир у Шпанији, како би се видело каква ће бити ситуација.

16.30 – Италијански кошаркашки клуб Пезаро, за који наступа и српски кошаркаш Василије Пушица, саопштио је да су два члана клуба заражена коронавирусом.

16.00 - Фудбалер немачког друголигаша Хановера Тимо Хуберс позитиван је на коронавирус, саопштио је клуб.

15.15Меч Лиге Европе између Севиље и Роме дефинитовно неће бити одигран у четвртак

14.45 – КК Црвана звезда је свестан озбиљности новонастале ситуације и повиноваће се свим одлукама државних органа, али предлог да се АБА лига оконча на основу тренутног пласмана види као "неозбиљан и немушт". 

13.51Сви дворански спортови у Србији због коронавируса играће се без публике, док ће навијачи моћи да присуствују фудбалским утакмицама.

13.20 – Председник КК Партизан Остоја Мијаиловић поручио је да ће тај клуб тражити да се плеј-оф или одложи или откаже и шампион прогласи на основу пласмана у регуларном делу, јер не жели да се те утакмице играју без присуства публике. 

12.42 – Шпанска покрајина Кталонија одлучила је да сви догађаји у којим учествује више од 1.000 људи биду суспендовани, а сва спортска дешавања одржаваће се без присуства публике,саопштио је регионални лидер Ким Тора. До јуче поподне у Шпанији су потврђена 124 случаја коронавируса.

12.06 – Српски фудбалски тренер Синиша Михајловић, који се опоравља од леукемије, напустио је Болоњу и наредних дана биће у изолацији у Риму, јер су у главном граду мање размере епидемије него на северу Италије.

10.35 – Председник Хетафеа Анхел Торес изјавио је да фудбалери тог клуба неће путовати у Милано на утакмицу осмине финала Лиге Европе против Интера због коронавируса и по цену да их Уефа избаци из такмичења.

10.30 - Утакмица последњег кола лигашког дела АБА лиге између кошаркаша Цибоне и Партизана играће се без публике због коронавируса, саопштио је хрватски клуб.

08.15Утакмица између Манчестер ситија и Арсенала у Премијер лиги, која је требало да се одигра вечерас, одложена је јер ће део играча Арсенала морати у изолацију због коронавируса.

08.00 – Амерички медији извештавају да је могуће измештање НБА утакмица у градове у којима још нема заражених. Челници НБА лиге разматраће данас све могућности, међу којима је чак и суспендовање утакмица на одређени период у случају да епидемија постане ширих размера.

07.30 – Полуфинале плеј-офа Ц Лиге нација између фудбалера Норвешке и Србије, због ширења коронавируса, играће се без публике, званично је саопштио Фудбалски савез Норвешке.

У многим подручјима, попут Италије, обустављене су све спортске активности и манифестације, док се у многим другим спорадично отказују или се надметања одржавају без присуства публике. 

У овој вести пратимо из часа у час информације које су у вези са спортом и сузбијањем ширења коронавируса.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара