Васић: Сигурно ћемо бити конкуренти за медаљу на ОИ

Српски репрезентативац у веслању Милош Васић, после изборене норме за Олмпијске игре у двојцу са Мартином Мачковићем, рекао је да јучерашњим резултатом остварен циљ који је планиран за ову годину. Васић и Мачковић обезбедили су визу за ОИ у Токију, после победе у Б финалу на Светском првенству у Аустрији резултатом 6.33,91, а такмичење у Отенсхајму завршили на укупно седмом месту.

"Јуче смо завршили Светско првенство и испунили смо први циљ који је био планиран за ову годину, а то је норма за Олимпијске игре у Токију. Конкуренција је била паклена, најјача у двојцу икада по свим параметрима. Борба за првих 10 места била је у две секунде", рекао је Васић Тањугу.

Васић је истакао да је генерално задовољан наступом на СП, а да је разлог лошег резултата у А финалу дошао као последица недовољног броја трка овог двојца.

"Имали смо доста добре наступе и трке, али мислим да смо нешто лошију трку имали за пласман у А финале. Разлог тога је што смо свега четири месеца у овом саставу. Сигурно је да нам треба више трке. Добро је да смо показали озбиљну брзину и успели да ипак победимо у јуцерасњој трци, да изборимо норму и покажемо још једном да ћемо бити, ако Бог да здравља и доброг рада, сигурно конкуренти за медаљу у Токију", рекао је веслач из Малог Зворника.

Васић је дебитантски наступ на Олимпијским играма имао 2012. године у Лондону, а четири године касније био је у тиму Србије и у Рио де Жанеиру.

"Драго нам је да смо повећали број српског тима за Токио. Ово је моја трећа олимпијска норма за редом, а драго ми је да је Мартин успео већ у првој сезони да испуни свој циљ и пласман на Игре, што је сан сваког спортисте", закључио је Васић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво