Време је за 53. Супербоул

Највећи спортски догађај у САД, финална утакмица америчке Националне фудбалске лиге (НФЛ) "Супербоул", између Њу Ингланд Пејтриотса и Лос Анђелес Ремса, одржаће се у понедељак у 00.30 по средњоевропском времену, а прате је бројеви који из године у годину померају границе.

Овогодишњу утакмицу на новом стадиону "Мерцедес-Бенц" у Атланти, коју ће 20. пут преносити америчка телевизија Си-Би-Ес (CBS), пратиће више од 100 милиона Американаца путем малих екрана, док ће на стадиону бити присутно нешто више од 70.000 гледалаца.

Стадион је изграђен прошле године и коштао је 1,5 милијарди долара, наводи "Форбс".

Иако су метеоролози предвидели око 60 одсто шансе за кишу, гледаоци који су у просеку морали да издвоје око 3.860 долара за карту недељу дана пред утакмицу, неће морати да брину, јер се стадион може похвалити покретним кровом.

Гледаоци су прошли добро у поређењу с компанијама које су одлучиле да се огласе током Супербоула, јер ће за рекламу од 30 секунди морати да издвоје око пет милиона долара, како показују подаци фирме за истраживање "Кантар медија".

Све те цифре падају у сенку с количином новца коју ће Американци прокоцкати током овог викенда - око шест милијарди долара.

Како преноси Си-Би-Ес, већина гледалаца није забринута за исход утакмице, већ за добар провод, па ће сходно томе "страдати" око 1,4 милијарде пилећих крилаца и готово милијарда литара пива.

Пре почетка саме утакмице, химну САД отпеваће Гледис Најт, позната као "царица соула".

Родом из Атланте, где се Супербоул одржава трећи пут, иза себе има седам Гремија, а нашла се и на листи 100 најбољих певача свих времена магазина "Ролинг стоун".

Полувреме ће обележити наступи "Марун 5" и репери Тревис Скот и Биг Бој.

На 53. Супербоулу биће оборено мноштво рекорда, међу којима и највише тимских појава (11) за Њу Ингланд Пејтриотсе и седам личних рекорда квотербека Тома Брејдија из истог тима.

Као играчу, ово ће му бити девети Супербоул, а исти број пута се појавио у стартној појави. Између осталог, биће и најстарији квотербек и стартни играч са 41 годином и 183 дана.

Главни тренер Пејтриотса Бил Беличик обориће рекорд са девет појава на Супербоулу на тој позицији, као и 12 укупних појава на Супербоулу.

Шон Меквеј из Ремса је најмлађи главни тренер који се појавио на најбитнијој утакмици НФЛ лиге са 33 године и десет дана.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво