Читај ми!

Вучић о финансирању Звезде и Партизана

Александар Вучић изнео је прецизне податке о помоћи државе спортским друштвима Партизан и Црвена звезда. Како је истакао, више новца је добила фудбалска секција Црвене звезде, док су већа средства у кошарци припала Партизану.

Према његовим речима, Фудбалски клуб Црвена звезда је имао нешто већу подршку државе него Партизан, док је кошаркашки клуб Партизан добијао више новца од државе од КК Црвена звезда, рекао је Вучић, гостујући у емисији Упитник на РТС-у.

Председник Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је да је једино решење за спортске клубове у Србији приватизација и поручио политичарима да изађу из спорта, а председницима спортских клубова да се не баве политиком.1

"Сви они клубови који нису разумели да су реформе неопходне, нека нађу модел који им одговара. Држава ће им помагати, али драстично мање", рекао је Вучић. Он је навео да рачуница за период од 2006. до 2014. године показује да је огроман новац издвајан за потребе спортских клубова - Црвене звезде и Партизана и то због "притисака који постоје из оба клуба".

Вучић је рекао да су у фудбалу била већа издавања за клуб Црвена звезда, а у кошарци за Партизан. Када је реч о фудбалу, Црвена звезда је добила 249 милиона динара на период од пет година, а Вучић је прецизирао да је то око 400.000 евра годишње.

Према његовим речима, кошаркашки клуб Партизан је на име донација и спонзорстава добио од Дунав осигурања 155 милиона динара, а од Комерцијалне банке милион и 715 хиљада евра.

За разлику од Партизана, КК Звезда је од Дунав осигурања добила 46 милиона динара, а од Комерцијалне банке 450 хиљада евра, казао је Вучић.

"На мене нико неће да врши притисак, са мном нико неће тако разговарати, језиком уцена, претњи, са мном тако не може, уђите у политику па се такмичите", додао је Вучић.

Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да везе између тајкуна и навијача постоје и данас и да је то разлог што су му навијачи Партизана скандирали на утакмици.

"Мене не погађају политичке изјаве Душка Вујошевића, ни он, ни његова политика ме не занимају, мене занимају навијачи Партизана", рекао је Вучић. Он је навео и да га боли и погађа скандирање навијача, које, како каже, није заслужио.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи