Читај ми!

"Орлови" навијају за Бразил, шта је потребно за пласман у осмину финала

"Орлови" су освојили један бод у прва два кола на Мундијалу у Катару, али и даље нису елиминисани са турнира. Судбина Пиксијеве екипе зависи пре свега од исхода дуела Бразила и Швајцарске, док је тријумф против "крсташа" у последњем колу обавезан.

Фудбалска репрезентација Србије дошла је против Камеруна до првог бода у Групи Г на Мундијалу у Катару, али пласман у осмину финала још није недостижан.

Оно што је лоша околност је да ствари нису искључиво у рукама фудбалера Србије, већ да ће много тога зависити од других мечева, пре свега дуела Бразила и Швајцарске (понедељак 17.00, РТС 1).

Много је комбинација у оптицају, покушаћемо да приближимо шта је потребно "орловима" да дођу до осмине финала Мундијала.

Уколико Бразил савлада Швајцарце, што сви очекујемо а и најреалнији је резултат, Србију победа над "крсташима" у трећем колу води на друго место у групи (осим уколико Камерун не савлада Бразил, у ком случају ће одлучивати гол-разлика између "орлова" и "лавова").

Уколико буде нерешено, Србија ће морати да савлада Швајцарску са два гола разлике.

Ако Швајцарска оствари тријумф над "кариокама", Србија би морала да победи у трећем колу и онда би чекала исход меча између Бразила и Камеруна.

У том случају победа Бразила би нас елиминисала са турнира, док би у случају ремија морали да се надамо бољој гол-разлици од "кариока".

Уколико Камерун савлада Бразил, требаће нам боља гол-разлика од афричке селекције, уз обавезан тријумф против Швајцарске.

Ситуација је компликована, али биће много јаснија после дуела Бразила и Швајцарске.

Цела нација навијаће за "кариоке", а на "орловима" је да у последњем дуелу савладају Швајцарску и направе велики искорак ка осмини финала.

Стање у Групи Г на Мундијалу:

Прво коло, 24. 11.
Швајцарска – Камерун 1:0 (0:0)
Србија – Бразил 0:2 (0:0)

Друго коло, 28. 11.
Србија – Камерун 3:3 (2:1)
17.00 Бразил – Швајцарска

Треће коло, 2. 12.
20.00 Бразил – Камерун
20.00 Србија – Швајцарска

Табела:
1. Бразил 3 2:0
2. Швајцарска 3 1:0
3. Камерун 1 3:4
4. Србија 1 3:5

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво