Читај ми!

Милинковић-Савић за РТС: Дошли смо да се боримо за нокаут фазу

Голман репрезентације Србије Вања Милинковић-Савић рекао је у разговору са нашим новинаром Александром Стојановићем да је екипа спремна да се бори за осмину финала, а да ће пролаз обезбедити победом над наредна два ривала – Камеруном и Швајцарском.

Вања је истакао да се у екипи брзо вратило позитивно расположење, јер то је оно што их је красило претходних годину и по. Истакао је да екипа простудирала детаље у којима може да направи разлику у односу на Камерун.

Колико је тешко после изгубљене прве утакмице спремити се за другу. Није прошло много времена. Како гледате на ту другу утакмицу и на наредног противника?

"Мислим да су три дана сасвим довољна да се спреми утакмица против Камеруна. Треба да се вратимо на наше позитивне резултате, на наше позитивне игре из претходних годину и по дана, да гледамо на детаље у којима можемо да направимо разлику. Да гледамо да на сваки могући начин одиграмо боље него што смо одиграли против Бразила."

Каква је ситуација тренутно у екипи? Тренирате с тимом, данас су били мало и осмеси. Какав је осећај, утисак међу играчима? Да ли сте разговарали међу собом о ономе што би могло да се исправи?

"Морали смо, најбрже што је могуће, да се вратимо позитиви, оно што нас је красило последњих годину и по дана. Због тога мислим да су били чести успеси у нашој репрезентацији. То ствара групу, а мислим да имамо сјајну групу и да ће нам то помоћи у наредне две утакмице."

Утакмица се игра у необичном термину, у 13 сати по локалном времену (11 по нашем), верујем да ће услови на стадиону бити добри, али да ли постоји нека разлика у припреми за утакмицу у 13 сати или за 22 сата?

"Ја лично не волим да играм у један, али имао сам већ прилике у Италији да играм у том термину. Није баш пријатан, али опет, како нама, тако и њима. Тако да нико нема право да се нешто посебно жали."

Рекли сте да на Светском првенству, ако желите да прођете групу, морате и да победите неког. Нико није ту случајно на шампионату и Камерун је у истој позицији. Дакле, да ли је то та утакмица и да ли то прва утакмица у којој мора нешто да се уради?

"Реално гледано, ми смо овамо дошли да прођемо групну фазу. Први и други иду даље. С обзиром на то да смо видели колико је Бразил надмоћан, ту смо да се боримо за друго место, а изборићемо се тако што ћемо победити преостала два меча, против Камеруна и Швајцарске. Против њих треба да се докаже квалитет", истакао је Вања Милинковић-Савић.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво