Читај ми!

Пикси за РТС: Имена не играју, играју тимови

Селектор Србије Драган Стојковић у разговору са Александром Стојановићем истакао да је екипа спремна, и да се не боји, нити има разлога за то. Задовољан је атмосфером у тиму и понашањем играча.

Пикси је истакао да је Костић под великим знаком питања за дуел са Бразилом, али да су спремне све могуће варијанте и да Србија неће одустати од свог стила игре. 

Селекторе, приближава се и та утакмица остало је нешто више од 24 сата. Како вам тим делује у овом тренутку. Са каквим амбицијама улазите у меч. Верујем да можете да искористите и неко искуство које сте имали са Светских првенстава и како играч. Која је ствар у овом тренутку најважнија пред тај први меч?

"Већ скоро годину дана чекамо на овај меч, и ево дочекали смо. Мислим да је ово заиста празник фудбала, нешто што треба све нас да чини срећним и поносним што смо део ове светске смотре фудбала."

"Сво ово време провели смо радећи кроз тренинге, и усавршавајући неке замисли. Како у техничко-тактичком смислу, тако и на физичком плану. Иако он није тако битан, с обзиром да су играчи дошли са својих утакмица овде у Катар. Генерално сам задовољан понашањем и заиста атмосфера је изванредна. Оно што као тренер желим је, како сваки на свету, да ми играчи буду здрави."

"Ситуација је таква пред меч да је под великим знаком питања Костић. Са друге стране Митровић већ неколико дана тренира са нама. Да ли ће бити спреман или не видећемо. Има времена до сутра. Постоје планови и А и Б и Ц и Д... Тако да Србија ће изаћи у најјачем саставу. Наравно сходно ситуацији, сходно ономе што будемо имали на располагању."

Али стил се неће мењати, ви не одустајете?

"Нема потребе. Наравно мењаћеш га уколико противник буде толико бољи и доминантнији. Наравно ми смо екипа која увек тражи да доминира. Екипа која жели да игра, која се не боји апсолутно ниједног имена на свету. Верујемо у свој стил фудбала и у оно што радимо. Мислим да је то веровање јако битно. То веровање, квалитет, потенцијал један офанзивни који смо имали су управо ствари које су нас довеле довде."

Без обзира на то што прву утакмицу играте против једног од фаворита, верујем да ће те играчима рећи и да мало уживају током утакмице, ово су фантастичне прилике?

"Знате како, ово је турнир, ово нису квалификације, тако да је сваки бод, сваки гол важан. Имате три шансе да искористите, да освојите довољно бодова да вас одведу у нокаут фазу. Према томе све три екипе укључујући и нас, имају потпуно исте жеље, а то је да оду у други круг."

"Али овде се ради о једној другој ствари. Имена не играју, играју тимови. То вам је јучерашња утакмица показала, Аргентина - Саудијска Арабија. И много примера имате, ако се вратите, та изненађења. А уствари нису иненађења, једноставно тимови су били тако припремљени, борили се и на крају освојили бодове."

"Према томе, слажем се да је Бразил један од тренутно најбољих тимова на свету, али он то тек треба да покаже. Има једну заиста златну генерацију играча. Висок квалитет. Све то стоји, али опет то тек треба да покажу на терену. Једно је причати, стављати имена на зид, и дивити се томе. А друго је на терену да покажете."

"Србија апсолутно нема разлога да се боји нити ће се бојати. Ми ће мо дати све од себе да одиграмо за народ, да одиграмо за нашу земљу. Да одиграмо за нас на крају крајева. Да направимо те наше људе поносним, као што смо и чинили до сада", закључио је селектор Стојковић.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво