Читај ми!

Нова смрт радника у Катару, Филипинац страдао током Мундијала

Филипински држављанин преминуо је у Катару под неразјашњеним околностима током трајања Светског првенства. Катарске власти су покренуле истрагу о безбедности на раду после тог догађаја.

Филипац је преминуо током рада у једном од тренинг центара. Тачно време и дан нису познати, али је зна да је током трајања Мундијала.

Како пише портал Атлетик, радник је био задужен за расвету на паркингу одмаралишта Силајн. Према њиховим сазнањима је пао са рампе и ударио главом о бетон.  

Извршни директор Светског првенства у фудбалу Насер Ал Катер потврдио је Ројтерсу да је један радник преминуо, али није изнео даље детаље. Изразио је саучешће породици преминулог и рекао да је "смрт природни део живота".

Министарство спољних послова Филипина такође је саопштило да је њихов држављанин преминуо у Катару и тражи истрагу под којим околностима је дошло до тога.

Многе контроверзе око Светског првенства покренуте су око смртности радника током изградње стадиона и припреме Мундијала. Огромна бројка преминулих покренула је нездовољство и протесте радника у Дохи.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво