Читај ми!

Луис Енрике више није селектор Шпаније

Фудбалски савез Шпаније саопштио је да неће обновити уговор са досадашљим селектором Луисом Енрикеом и његовим тимом. Није наведено ко ће преузети вођење репрезентације а тамошњи медији наводе неколико кандидата уз напомену да и Енрике од неколико клубова има понуду да преузме вођење тима.

После елиминације Шпаније од Марока у бољем извођењу једанаестераца у осмини финала у Катару у медијима је наговештавано да ће Луис Енрике остати без селекторске функције а то је потврдио и тамошњи Фудбалски савез.

"Фудбалски савез Шпаније жели да се захвали Луису Енрикеу и целом његовом стручном штабу на свему што су за репрезентацију учинили последњих година. Спортско руководство савеза пренело је председнику извештај у којем се утврђује да треба почети нови пројекат за фудбалски тим Шпаније, са циљем да настави са развојем постигнутих успеха последњих година захваљујући раду Луиса Енрикеа и њихових сарадника. И председник Луис Рубијалес и спортски директор Хосе Франсиско Молина пренели су одлуку тренеру.", наводи се у саопштењу.

Уговор Луиса Енрикеа је истекао и донета је одлука да се његов мандат не продужи након елиминације на Мундијалу.

Селекција Шпаније је сматрана за једног од фаворита на првенству и почели су импресивно са победом од 7:0 над Костариком али су групну фазу завршили као другопласирани иза Јапана у Групи Е.

У осмину финала су елиминисани од селекције Марока после успешнијег извођења једанаестераца.

Енрике је Шпанију преузео 2019. године, а најбољи резултат са националним тимом било му је освајање другог места у Лиги нација прошле године.

Шпански медији наводе да би нови селектор могао да буде један од неколико кандидата међу којима су Роберто Мартинез, који је поднео оставку пошто Белгија није успела да се пласира у осмину финала Мундијала у Катару.

Потом следе Марселињо Гарсија Торал, Ернесто Валверде и Луис де ла Фуенте, који је тренутно селектор младе селекције "црвене фурије". 

Уједно наводе и да Енреике има понуду неколико клубова из Европе да преузме вођење њихових тимова, а пре Шпаније тренирао је Барселону, Селту и Рому.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се