Читај ми!

Гонсало Рамос стрелац првог хет-трика у Катару, четвртог у историји Португалије

Репрезентативац Португалије Гонсало Рамос је на мечу осмине финала против Швајцарске постигао први хет-трик на Мундијалу у Катару, а четврти је Португалац који је то успео на светским првенствима.

У изостанку Кристијана Роналда у стартној постави Португалије, 21-огодишњи Гонсало Рамос је искористио прилику да заблиста.

Рамос је постигао три гола и уписао асистенцију  у тријумфу Португалије над Швајцарском. Први у 17, други у 51. и трећи у 67. минуту.

Стао је у низ португалских легенди које су уписале хет-трик на светским првенствима. Кристијано Роналдо је у Русији дао три гола Шпанцима, али је Португалија поражена 4:3 у мечу групне фазе.

Двадесет година пре Рамоса је Педро Паулета дао Пољацима три гола у утакмици групне фазе на Мундијалу у Јапану и Јужној Кореји.

Ненадмашан је Еузебио, прва икона португалског фудбала. У тесном тријумфу над Северном Корејом 5:3 у четвртфиналу 1966. је постигао чак четири гола.

Португалија је са 6:1 победила Швајцарску, у четвртфиналу ће играти против Марока, који је избацио Шпанију после пенала.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се