Читај ми!

Бензема први освајач Златне лопте од 1978. који пропушта Мундијал

Нападач репрезентације Француске Карим Бензема биће први освајач Златне лопте још од 1978. године, који неће играти на Светском првенству, пренели су светски медији.

Карим Бензема неће играти за Француску иако је отпутовао у Катар, због погоршања повреде бутиног мишића.

Нападач Борусије Менхенгладбах Алан Симонсен пропустио је Мундијал 1978. као освајач Златне лопте, јер се Данска није квалификовала на Мундијал у Аргентини. 

"Никада у животу нисам одустајао, али морам да мислим на екипу, као што сам увек чинио. И мој ум ми говори да морам да препустим своје место некоме ко ће помоћи нашој репреезнтацији да оствари сјајан резултат", написао је Бензема на друштвеним мрежама.

Селектор Француске Дидије Дешан изјавио је да је тужан због изостанка Бенземе са Мундијала, али и да неће звати новог фудбалера као замену за нападача.

"Тужан сам због Карима, којем је ово Светско првенство био главни циљ. Упркос новом ударцу на нашу екипу, не губим веру у своју селекцију. Учинићемо све да се ухватимо у коштац са најозбиљнијим изазовом који нас чека", рекао је Дешан. 

Мундијал почиње данас, а трајаће до 18. децембра.

Француска се налази у Групи Д са селекцијама Аустралије, Данске и Туниса. "Триколори" прву утакмицу играју против селекције Аустралије 22. новембра у 20.00 часова.

понедељак, 06. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара