Vlogoritam

Završen je konkurs "Vlogoritam" za srednjoškolske vlogove.

Radi se o jednom od projekata u okviru višegodišnje kampanje "Bezbednost dece na internetu", koje RTS sprovodi u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije.

Zadatak za autore- srednjoškolce bio je da snime vlog na temu "Mogućnosti i opasnosti interneta". Tražili smo autore koji će nam reći svoje mišljenje, poveriti svoja iskustva ili dati lične savete o mogućnostima koje internet nudi ali i o opasnostima sa kojima se mladi mogu susresti na mreži.

(**Vlog je forma internet video-snimka, najčešće na platoformi Jutjub, u kojoj se autor obraća gledaocima i priča o određenoj temi)

Odlukom žirija Konkursa "Vlogoritam", odabarana su dva pobednička rada.

Autori nagrađenih radova su:
- Mina Panović i Tijana Veljković, Gimnazija Kraljevo
- Nemanja Stefanović, Lenka Begović, Milica Maksić, Natalija Milinković i Jelena Buhinger, Gimnazija Bor

Pristigle radove ocenjivao je žiri konkursa "Vlogoritam", u sastavu: Nevena Mladenović- Blagojević, glavna urednica Redakcije školskog programa, Ana Pavlović i Višnja Pečenčić- urednice u Redakciji školskog programa.

Autori nagrađenih radova biće kontaktirani u vezi sa daljom saradnjom sa Redakcijom školskog programa Radio-televizije Srbije, u vidu angažovanja u okviru TV serijala "Promaja", kada će premijerno biti i prikazani nagrađeni radovi na ovom javnom konkursu.

 

broj komentara 0 pošalji komentar