Kriminalistički triler "Pet"

Radio-televizija Srbije pripremila je specijalan poklon za gledaoce u danima praznika - prve epizode domaćih serija koje će se emitovati u 2018. godini. Jedna od njih je krimi-triler "Pet", koja će se emitovati 1. januara, od 20.00, na RTS 1.

Pet mladih žena su protagonistkinje ove serije sa kriminalističkim zapletom. Splet okolnosti, drugarice iz detinjstva, posle mnogo godina spoji u centru obračuna kriminalnih klanova. Životi koje su živele pre toga i jesu ih i nisu pripremili za ono sto će im se dešavati.

Pre njih, sa one strane zakona u nekim ludim godinama iza nas, bili su njihova braća, očevi, momci, muževi... Ostale su bez njih i kada su poverovale da je to vreme prošlo, dogodilo se nešto posle čega više nisu mogle da biraju. Nisu se za to spremale, ne znaju kako da se ponašaju, ali briga za decu, odanost prijateljstvu iz detinjstva i ženska intuicija od njih će napraviti opasne i nepredvidive protivnike koje niko nije očekivao na kriminalnoj pozornici. Gotovo kao superheroine, one iako slabije znaju kako da pobede.

U prvoj epizodi upoznajemo Ninu, Nataliju, Aleksandru, Katarinu i Sonju. Proći će neko vreme dok ne shvate da ne mogu jedna bez druge, dok se ne pojačaju i ojačaju i dok ne smisle način kako da pobede. Nijedan muškarac koji će im se pridružiti nije običan, jer na stranu slabijeg, u svetu na koji su one krenule, malo ko staje.

Ovu žensku bandu brižnih majki i sestara, odanih ćerki i supruga igraju glumice Jelena Đokić (Ninu), Hristina Popović ( Nataliju - Tili), Marija Karan (Aleksandru), Gala Videnović (Katarinu) i Milena Radulović (Sonju).

Sa druge strane "Ligu izuzetnih džentlmena" predstavljaće, Jovan Lole Savić, Nebojša Dugalić, Bojan Dimitrijević, Nikola Đuričko, Žarko Laušević, Viktor Savić, Miodrag Dragičević, Nikola Kojo, Marko Gizdavic i Vuk Đukelić.

Igraju još Svetozar Cvetković, Marko Nikolić, Radovan Vujović, Igor Benčina, Nebojša Glogovac, Gorica Popović, Cvijeta Mesić, Rada Đuričin, Ivana Popović, Nikola Ristanovski, Slavko Labović, Boris Pingović, Nebojša Kundačina, Dragana Varagić, Slobodan Ćustić, Maja Šuša, Nenad Stojmenović, Nina Janković...

Serija je snimana od jula do decembra meseca 2017. na lokacijama u Beogradu, Novom Sadu, Pančevu, na planini Tari...

Prva jednočasovna epizoda emitovaće se 1. januara u 20.00 časova na RTS-u u okviru novogodišnjeg programa, a ostalih 11 epizoda u toku 2018. godine.

Seriju je za RTS producirao Dejan Petrović - Intermedia network

Izvršni producent: Dragan Đurković - Vision Team
Scenaristi: Strahinja Radetić i Balša Đogo
Reditelj: Balša Đogo
Direktor fotografije: Vladimir Ilić
Kostimografkinje: Dragica Laušević, Jana Zaharijević i Jelena Stefanović
Scenografkinje: Zorana Petrov i Nevena Mijušković
Tonska obrada i izbor muzike: Aleksandar Protić
Montažer prve epizode: Stevan Marić

 

broj komentara 6 pošalji komentar
(petak, 30. nov 2018, 13:56) - Anonymous [neregistrovani]

Kada?

Kada ce poceti emitovanje serije? Jesen uveliko prolazi (za kad je bila najavljena)... Nadam se da necemo gledati po jednu epizodu svakog 1. januara...

(petak, 02. feb 2018, 22:41) - Matija [neregistrovani]

Serija je extra

Jedva čekam da krene emitovanje

(sreda, 17. jan 2018, 20:12) - Serija Pet it's best [neregistrovani]

Pet

Interesejuee kada ce biti ostale epizode,kada ce da se pustaju. Unapred hvala

(sreda, 03. jan 2018, 11:14) - Aleksandar [neregistrovani]

:)

Početak obećava - odlična ekipa glumica i zanimljive priče. Jedva čekam ostale epizode :).

(utorak, 02. jan 2018, 22:44) - Matija [neregistrovani]

Pet

Odličan početak

(petak, 22. dec 2017, 21:34) - Иван [neregistrovani]

Серија ПЕТ

Озбиљан и занимљив одабир глумаца и екипе!