RTS Klub i PGP prodavnice od ponedeljka ponovo rade

Posle višemesečne pauze, prodavnice PGP RTS-a i prostor višestruke namene, RTS klub, od ponedeljka 31. avgusta otvaraju vrata za posetioce.

RTS Klub već je afirmisan kao prodajno, konferencijsko, izlagačko i mesto za atraktivne promocije u Svetogorskoj ulici. Čine ga dva multifunkcionalna, enetrijerno različito osmišljena prostora. Od avgusta prošle godine pa tokom nešto više od sedam meseci rada, u RTS Klubu je održano više od stotinu raznovrsnih programa, za sve uzraste- od promocija muzičkih izdanja PGP RTS- a, konferencija, izložbi, književnih večeri i brojnih drugih edukativnih i umetničkih manifestacija.

U jednom od prostora RTS Kluba je i prodavnica PGP izdanja. Samo tokom prvih pet meseci rada tamo su održane izuzetno posećene promocije novih studijskih albuma Dejana Cukića i benda Spori ritam, grupe Biber, debi album grupe Dram, peti album Snežane Berić Ekstra Nene, CD „Ko lepi san"- Cunetovih ćerki Katarine i Nataše Gojković a početkom 2020. još nekoliko, sve do marta.

Vladimir Graić, direktor PGP RTS-a : „Ispostavilo se kao što smo i očekivali- ljudi rado dolaze u ovaj naš prostor u srcu grada- Kako zbog kafea- knjižare, zbog prodavnice naših izdanja i naravno zbog atraktivnih promocija, svirki i ostalih događaja. Dugo je trajala ova pauza za nas u PGP- u. Koliko mi je poznato, ovakav prekid nije se desio od početka rada najstarijeg i najvećeg dikografa na Balkanu, što je punih sedam decenija. Kao svaki ozbiljan izdavač i mi smo, u januaru i februaru po našem planu za ovu godinu startovali kako se samo zamisliti može: objavili smo nove albume Aleksandre Radović, Sanje Ilića i Balkanike, nove singlove popularne grupe Artan Lili i dvostruki CD sa njihova dva prva albuma, kompilaciju najlepših pesama Senke Veletanlić. Početkom marta smo predstavili i novi logo PGP RTS- a... I onda se desila pandemija. Sve je, jednostavno, stalo. Ipak, nismo sedeli besposleni, skrštenih ruku- u PGP-ovoj radnji u Jug Bogdanovoj ulici na Zelenom vencu i u PGP prodavnici RTS Kluba, u Svetogorskoj- ljubitelje muzike od ponedeljka 31. avgusta očekuje itekako upotpunjena ponuda omiljenih i novih izdanja. Aktuelna je i onlajn prodaja, u saradnji sa portalom „Mala srpska prodavnica" ali i drugim partnerima. Time je omogućena dostupnost naših izdanja i putem „poručivanja iz fotelje", a ljubiteljima muzike naša izdanja su dostupna i preko najpoznatijih svetskih digitalnih muzičkih servisa i platformi." 

Zbog svakodnevne bogate i raznovrsne programske ponude, RTS klub je već tokom ovih prvih godinu dana rada, prepoznat kao jedno omiljenih mesta poklonika kulture i umetnosti iz Beograda, Srbije i inostranstva, kao i predstavnika medija koji izveštavaju o najznačajnijim događajima na kulturnoj sceni srpske prestonice.

Ana Marija Simonović, koordinator programa RTS Kluba: „U narednom periodu očekuju nas predstavljanja knjiga „RTS Izdavaštva", stručna vođenja kroz stalnu izložbenu postavku „Mozaik jedne epohe", raznovrsne tribine, konferencije, izložbe, događaji. O svakom predstojećem skupu, zainteresovani će biti obavešteni i pozivani između ostalog i putem naših naloga „RTS Klub" na društvenim mrežama. Na tim internet platformama smo, tokom pauze u našem radu zbog pandemije, takođe objavljivali atraktivne sadržaje koji su izazvali izuzetnu pažnju javnosti."

„Što se tiče ponude koju će posetioci zateći nakon ponovnog otvaranja prodavnica PGP RTS- a u Beogradu, a osim onoga što već već čini našu žanrovski raznovrsnu muzičku ponudu- obnovili smo mnoga stara izdanja, brojne kompilacije i priredili nekoliko dorada, poput - najvećih hitova Đorđa Marjanovića, Miroslava Ilića, Predraga Živkovića Tozovca, Vesne Zmijanac, Najlepših dečijih pesama i sl. U pripremi su i novi albumi velikih imena naše popularne muzike, poput grupa „Neverne bebe", „Legende" i drugih. Obeležićemo i velike jubileje - YU grupi i grupi „Zana". Uželeli smo se novih izazova, naročito onih koja nas očekuju u 2021. godini, kada PGP RTS obeležava 70 godina od osnivanja." - ističe Vladimir Graić, direktor PGP RTS-a.

RTS klub, kefe-knjižara će od 31. avgusta biti otvorena svakog dana od 9 do 21 sat, a radno vreme konferencisko-izlagačkog dela kluba biti radnim danima od 11 do 19 i subotom od 11 do 15 časova. U oba prostora obezbeđeni su svi preporučeni uslovi i preduzete su sve preventivne mere zdravstvene zaštite, za nesmetan, prijatan i bezbedan boravak svih posetilaca predstojećih programa u RTS Klubu.

„RTS KLUB- mesto koje nas povezuje"

RTS klub objedinjuje dva prostora, pod istim imenom. Jedan ima namenu konferencijskog, izlagačkog i promotivnog centra Javne medijske ustanove, dok u drugom, posetioci mogu u prijatnom ambijentu kafe-knjižare da prelistaju, izaberu, pogledaju ili kupe nova i stara muzička izdanja PGP RTS- a, publikacije RTS Izdavaštva a ponudu upotpunjuje i specifičan asortiman RTS suvenira.

Oba prostora RTS kluba u Svetogorskoj ulici, namenjena su poštovaocima kulture iz Srbije ali i posetiocima iz inostranstva- kako doajenima javne reči i umetnosti, tako i mladim stvaraocima u kulturi, medijima i umetnosti, istraživačima i ljubiteljima koji žele da saznaju više o istoriji i aktuelnim produkcijskim novinama u bogatoj radnoj svakodnevnici Radio Beograda, Televizije, Muzičke produkcije RTS- a , novih digitalnih platformi i sadržaja interaktivne platforme RTS Planeta.

Među događajima organizovanim u RTS Klubu koji su izazvali posebnu pažnju publike tokom minulih godinu dana, su: „Predvečerje s Mirom Otašević", konferencija o elektronskoj muzici Trećeg programa Radio Beograda, promocija ponzude platforma „RTS Planeta", regionalna konferencija Radio Beograda "Radio na digitalnim platformama", omaž TV stvaraocu Siniši Paviću, predstavljanje TV serije „Južni vetar", TV filma „Proleće na poslednjem jezeru", 18. jubilej emisije „Kvadratura kruga" autora Branka Srankovića, obeležavanje stote sprovedene akcije TV serijala i nacionalnog humanitarnog projekta „S Tamarom u akciji", promocija Jutarnjeg programa „Na tri vode" Radio Beograda, predstavljanje serijala „Trezor"...

Redovno, jednom nedeljno u RTS klubu održavane su promocije izdanja RTS Izdavaštva, nekoliko puta mesečno i promocije izdanja PGP RTS-a, uz mini koncere . Veoma posećena bila su i predstavljanja knjiga drugih izdavačkih kuća poput promocije knjige „Crvena mišica" (u prisustvu autora, Viktora Jerofejeva), predstavljanja reprezentativne monografije „Mauzolej nesavršenstva" uz mini izložbu dela Slavka Krunića, kao i predstavljanja dela „Vlasnik svega našeg" Nine Savčić, izdanja „Guslarke i sviračice" Ive Nenić, monografije Radovana Kragulja, „Šapat ispod obešenih" Voje Čolanovića... 

U prostoru RTS kluba u prethodnom periodu održane su i godišnja izložba Ženskog arhitektonskog društva, izložba konkursa „Pjer" kompanije „Novosti", izložba konkursnih radova studenata grafičkog dizajna Fakulteta primenjenih umetnosti, društveno - odgovorne kampanje „Knjiga solidarnosti RTS- a", humanitarna izložba u saradnji sa Udruženjem „Plava školjka", uručenje zahvalnica prosvetnim radnicima za najbolje održanu „onlajn" nastavu nacionalnog konkursa „Magija je u rukama nastavnika" (u saradnji sa NALED- om), kao i nekoliko veoma posećenih tribinskih programa (u saradnji sa „Žad"- om i Centrom za promociju nauke), zatim koncerti mladih talenata klasične muzike i nekoliko konferencija, komercijalne namene...

Dobro nam došli!

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво