Tu i sad Beograde Nikole Čuturila

U prisustvu velikog broja legendi domaće rok i pop scene, kao i ličnosti iz javnog života Beograda i novinara u poznatom beogradskom klubu "Monks" održana je promocija novog albuma gitariste Nikole Čuturila-Čuture u izdanju PGP RTS-a pod nazivom "Tu i sad" i prvog video spota "Beograde".

U odličnoj atmosferi i uz muziku sa novog albuma, jedan od najpoznatijih beogradskih gitarista Nikola Čuturilo - Čutura i zvanično je predstavio album "Tu i sad" i video spot pesme sa novog albuma "Beograde". Ovom prilikom Dragan Ilić, odgovorni urednik PGP RTS-a pored ostalog je rekao:

 -Ovo je najozbiljniji rad Čuture u njegovoj nadasve bogatoj karijeri. "Tu i sad" obiluje kvalitetnim pesmama i obradama onih najpoznatijih hitova po kojima Čuturu poznaje cela zemlja.

Aleksandar Peković, predsednik organizacije „Beograd 2020" koja je pomogla realizaciju video spota pesme „Beograde", u cilju doprinosa kandidaturi naše prestonice za Grad kulture 2020. podsetio je na lepote i duh Beograda kojima treba svi u svojim mogućnostima da doprinosimo. 

Pored niza novih kompozicija, u pesmi pod nazivom "Beograde" zajedno pevaju i sviraju Nikola i braća Jelić (JU grupa), kompozicija "I ovaj dan" je duet sa Borom Đorđevićem, obradu numere "Sećanja" od Pop Masine sviraju Džindžer Božinović i sam autor. Ljubitelje standardno dobrog zvuka koji već godinama stvara Nikola Čuturilo, svakako će obradovati i obrada njegovog čuvenog hita iz 80-tih pod nazivom "Voli me".

 Za novih devet kompozicija na svom šestom studijskom albumu u karijeri Čutura je rekao:

 -Želeo sam pored ostalog da se zahvalim svim ljudima koji su ostavili neprocenljiv trag u mojoj karijeri. Bili su moji idoli, od njih sam učio, a kasnije sa njima svirao i za njih pisao. Hvala svima što su došli i hvala svima koji su ovom albumu pomogli.

U martu 2012. u izdanju PGP-RTS izašao je šesti studijski album Nikole Čuturila -Čuture "Tu i sad". 

Biografiju Nikole Čuturuila možete preuzeti ovde.