Čitaj mi!

RTS HD – direktni prenosi

RTS HD u programskom smislu predstavlja kombinaciju RTS1 i direktnih prenosa sportskih događaja i drugih manifestacija koji su u HD tehnologiji, a koji se emituju u rezoluciji 1080i. Posebno mesto zauzimaju prenosi sa svetskih, evropskih i regionalnih takmičenja na kojima učestvuju naši klubovi i reprezentacije.

Programska šema je dostupna na teletekstu RTS-a, a prenosi u HD tehnologiji obeleženi su žutom bojom. Ovaj program mogu da prate svi koji poseduju adekvatnu DVB-T2 opremu za prijem digitalnog signala, kao i korisnici usluga kablovskih i IPTV operatera širom Srbije.

5.1 zvuk na HD programu RTS-a je u eksperimentalnoj fazi. Po mnogim procenama, jedino što je nedostajalo HD-u da bi utisak praćenja digitalne televizije bio potpun jeste upravo 5.1 zvuk. Prvi put ovaj zvučni ugođaj proizveli smo za potrebe UEFA Lige šampiona 2010. godine. U saradnji sa JP ETV, operaterom digitalnog zemaljskog emitovanja, pronašli smo rešenje da uz HD video, gledaocima omogućimo i 5.1 zvuk za koji je potreban "LED", "LCD" ili plazma televizor, odnosno TV prijemnik koji podržava DVB-T2 signal i dolbi digital ili dolbi digital plus zvuk. Nakon toga, povratak staroj televiziji, kako kažu ljubitelji sporta i muzike, biće izuzetno težak. Gledaoci RTS HD programa biće pravovremeno obaveštavani o rasporedu prenosa koji će biti emitovani u tehnologiji sa 5.1 zvukom.

broj komentara 3 pošalji komentar
(nedelja, 11. sep 2016, 21:36) - Sale [neregistrovani]

Kada?

Da li se može očekivati uskoro RTS HD u T2 zemaljskoj mreži?

(sreda, 29. jun 2016, 23:15) - Zlatko [neregistrovani]

Kada ?

Da li se može očekivati uskoro RTS HD u T2 zemaljskoj mreži?

(sreda, 13. jan 2016, 19:13) - Dejan [neregistrovani]

Kada?

Da li se može očekivati uskoro RTS HD u T2 zemaljskoj mreži?