Inicijalna mreža

Inicijalna mreža za emitovanje digitalnog televizijskog signala je u završnoj fazi. Uređaje i antenske DVB-T2 sisteme za ovu pilot-mrežu već je montiralo Javno preduzeće Emisiona tehnika i veze ETV. Mreža je takoreći tehnički potpuno spremna, dok još predstoji veoma kratak vremenski period u kome će se definisati krajnji okvir administrativne prirode. To praktično znači da bi se već početkom sledeće godine mogla očekivati realizacija ovog projekta, tvrde u ETV-u.

Inicijalnom mrežom biće pokriven veći deo Vojvodine, Užice, Valjevo, Priboj, Čačak, Kraljevo, Kruševac, Niš i područje oko Avale. U junu naredne godine počeće da se emituje digitalni televizijski signal u jednom manjem mestu čije će ime biti naknadno objavljeno. To praktično znači da će domaćinstva u tom mestu biti opremljena sa hiljadu set-top-boksova koje će finansirati država.

Vredi skrenuti pažnju da sa prijemnicima koji se danas mogu naći u prodaji i nose oznaku DVB-T nećete biti u mogućnosti da primate DVB-T2 televizijski signal. Za takve prijemnike moraćete da dokupite DVB-T2 set-top-boksove. Prema tome, ukoliko se sada odlučujete za kupovinu televizora, obavezno birajte onaj koji ima oznaku DVB-T2.

Kako saznajemo u ETV-u stručnjaci iz konsultantske kuće BBC World Service Trust predložili su plan konačnog prelaska na digitalno emitovanje. Region Avale, Crvenog čota - 1. kvartal 2013. godine, region Rudnik, Crni vrh Jagodina, Kikinda, Sombor, Subotica - 2. kvartal 2013. godine, region Tornik, Ovčar - 3. kvartal 2013. godine, region Cer, Maljen, Jastrebac, Kopaonik - 1. kvartal 2014. godine, region Besna kobila, Vršački breg, Tupižnica - 2. kvartal 2014. godine, region Deli Jovan - 3. kvartal 2014. godine.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 09. jan 2012, 18:49) - anonymous [neregistrovani]

A GDE IH KUPITI???

"Према томе, уколико се сада одлучујете за куповину телевизора, обавезно бирајте онај који има ознаку DVB-T2"

Preporučite nam gde da kupimo televizore sa ugradjenim DVB-T2 tjunerom, ko ih prodaje u Srbiji????????