Počinje izgradnja treće Sigurne kuće

Zahvaljujući sredstvima prikupljenim u humanitarnoj akciji RTS-a, krajem meseca počeće izgradnja treće Sigurne kuće. Sigurna kuća pružiće utočište žrtvama nasilja u porodici, a lokacija njene izgradnje ostaje tajna.

Izgradnja treće Sigurne kuće u Beogradu počeće krajem meseca, zahvaljujući prikupljenim sredstvima u humanitarnoj akciji koju RTS vodi već nekoliko meseci.

Opština Rakovica i Savetovalište protiv nasilja potpisali su Ugovor o početku radova. Novi prostor je neophodan jer je u dve postojeće Sigurne kuće, već smešteno 50 žena i dece.

Istovremeno, sa humanitarnom akcijom "Naša kuća" na svim programima Televizije, Radio Beograda i na Internet portalu, sprovodi se medijska kampanja za sprečavanje porodičnog nasilja.

Lokacija na kojoj će biti izgrađena treća Sigurna kuća u Beogradu je tajna, kako bi žene i deca, koji su godinama trpeli nasilje, bili zaštićeni od daljeg maltretiranja.

Opština Rakovica, obezbedila je parcelu i pobrinuće se da kuća bude izgrađena u najkraćem mogućem roku.

"Rakovica je kao i uvek do sada pomagala sigurnu žensku kuću i nama je veoma važno da se taj problem reši", izjavio je Bojan Milić, predsednik opštine Rakovica. Milić je dodao da i opština Rakovica ima taj problem, ali će kuća biti namenjena ne samo Rakovici, već celoj Srbiji.

Nova Sigurna kuća, pružiće utočište mnogim ženama i njihovim mališanima i omogućiti da im oporavak bude kvalitetniji i brži.

"Mi ćemo izgradnjom ove kuće moći da primimo mnogo veći broj dece i žena kojima je pomoć potrebna, a naravno zahvaljujući opštini Rakovica koja nam je izašla u susret, ne samo sada nego i u prošlom periodu i RTS-u koji je radio medijsku kampanju", rekla je Vesna Stanojević iz Skloništa za žrtve nasilja u porodici.

Osim humanitarne akcije i medijske kampanje za sprečavanje porodičnog nasilja, RTS se u nekoliko navrata odrekao svog dela prihoda i namenila ga izgradnji treće Sigurne kuće u Beogradu.

Ovih dana počinje uređenje zemljišta kako bi već krajem meseca otpočela izgradnja treće Sigurne kuće u Beogradu.

Kada bude završena, kako je prvobitno planirano krajem jula, što će zavisiti od prikupljenih para, Sigurna kuća biće predata na trajno korišćenje Skloništu za žrtve nasilja u porodici.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара