RTS gradi Sigurnu kuću

U RTS-u potpisan protokol o izgradnji Sigurne kuće. Treća Sigurna kuća biće izgrađena do jula 2010. godine i poklonjena Savetovalištu protiv nasilja u porodici.

Protokol o izgradlji Sigurne kuće potpisali su generalni direktor Medijskog javnog servisa Aleksandar Tijanić i koordinatorka Savetovališta protiv nasilja u porodici Vesna Stanojević.

Cilj saradnje je prikupljanje sredstava za izgradnju još jedne Sigurne kuće za žene i decu žrtve porodičnog nasilja u Beogradu.

"Potpisivanjem sporazuma, svim ženama i deci koje su žrtve nasilja, šaljemo poruku da mislimo na njih i da ćemo zajedničkom akcijom uspeti da im pomognemo da izađu iz toga", rekla je Stanojevićeva. 

Stanojevićeva je dodala da joj je drago što sa RTS-om potpisuje sporazum, jer je to, kako je istakla, najmoćnija medijska kuća u Srbiji. 

Glavni zadatak ove humanitarne akcije je da treća Sigurna kuća bude izgrađena do jula 2010. godine i ustupljena na trajno korišćenje Savetovalištu protiv nasilja u porodici.

Izgradnja Sigurne kuće je deo zajedničke kampanje RTS-a i Savetovališta, pod nazivom "Sprečimo nasilje u porodici", koja medijski treba da ukaže na aspekte i posledice porodičnog nasilja u Srbiji i da pokrene konkretne menahizme zaštite dece kroz razvojne i obrazovne projekte.

Tu humanitarnu kampanju je podržala i beogradska opština Rakovica.

Radio-televizija Srbije je za izgradnju Sigurne kuće donirala i 5.000 evra iz prihoda RTS-a ostvarenog u okviru nagradne igre "Naš auto našem gledaocu."

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво