Читај ми!

Šampion NALED-a i RTS-a

Na konkursu Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj i RTS-a, grad Niš je jedan od pet šampiona u reformi administracije. Grad je dobio nagradu za reformu u radu centra za izdavanje građevinskih dozvola.

Grad Niš je jedan od pet šampiona u reformi administracije na konkursu Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj i RTS-a.

Grad je dobio nagradu za reformu u radu centra za izdavanje građevinskih dozvola.

Na izdavanje građevinske dozvole u Nišu se u proseku čekalo godinu dana. Sada je taj rok skraćen na 45 dana. Sve to zahvaljujući prostoriji od 30 kvadrata u kojoj je smešten Centar za izdavanje građevinskih dozvola. Tu su objedinjeno osnovne građanske službe, katastar i službe za dokumentaciju iz vodovoda, toplane, distribucije i Telekoma.

Rodoljub Mihajlović, načelnik Uprave za planiranje i izgradnju kaže da stranka dolaskom na šalter ne mora da piše i sastavlja molbe, već popunjava obrazac uz pomoć službenika, koji su stručni i spremni da pomognu i da takav zahtev uputi u roku od pet do deset minuta.

Većina građana kaže da je sada sve mnogo brže i da sve završava na jednom mestu, međutim i dalje postaje predmeti koje nije lako rešiti.

Da sve može mnogo brže, pokazuje primer fabrike "Džonson elektrik", koja je sve potrebne dozvole u Nišu dobila za samo tri dana.

"Niš je za ovaj Centar preuzeo iskustva iz Danske i to su uradili odlično. Sad se i druge lokalne samouprave ugledaju na Niš i imaće šta da nauče", kaže Ivan Radak, NALED.

Centar za izdavanje dozvola u Nišu otvoren je pre tačno dve godine. Evropska unija i grad Niš u taj projekat su uložili oko 150.000 evra.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво