Priznanje RTS-u za kampanju "Produži život"

Korporativna filantropija je sve prisutnija u našem društvu o čemu svedoči oštra konkurencija za godišnje nagrade Virtus - za društveno odgovorno poslovanje. RTS dobio nagradu za medijski doprinos podršci programu transplantacije u Srbiji.

Uspešnost kompanije meri se i njenim dobrotvornim akcijama kojima pomaže okruženju. Korporativna filantropija moglo bi se reći sve je prisutnija u našem društvu o čemu svedoči oštra konkurencija za godišnje nagrade "Virtus" za društveno odgovorno poslovanje. Među nagrađenima je i RTS.

Uprkos krizi, veliki je broj onih firmi koji su probleme svojih komšija smatrali i svojim. Tako se zahvaljujući "Hemofarmu", ovogodišnjem dobitniku nagrade za doprinos u lokalnoj zajednici, Vrščani leče bolje i kvalitetnije.

Marko Milojević iz "Hemofarma" kaže, da je ova firma donirali različite aparate, kao i da je rekonstruisala porodilište vršačke bolnice.

Iako dolazi iz Grčke koja je daleko od dobrostojeće, "Eurobanka EFG" je osvojila laskavu nagradu za "naj" doprinos na nacionalnom nivou. Od 2006. godine uložila je više od tri i po milina evra u sprovođenje dobrotvornih akcija u Srbiji.

"Eurobanka EFG" je rekonstruisala osam parkova u Srbiji i dodelila 1.130 jednokratnih stipendija najboljim studentima beogradskog univerziteta, rekla je Nataša Krstić iz te banke.

Nagrada za medijski doprinos pripala je i Radio-televiziji Srbije, koja već dve godine u udarnom Dnevniku nedeljom ukazuje na značaj transplantacije.

"Brojke, da je u Srbiji 3,5 po puta više potencijalnih davalaca organa i da se više od 35 porodica odlučilo da u najtežem trenutku donira organe svojih najmilijih - pokazuje koliko je značajno da mediji o tome izveštavaju i možda još značajnije da je to RTS - televizija koja je najgledanija", rekla je Ana Stamenković, novinarka RTS-a.

Ohrabruje i činjenica da dobročinstvo sve manje postaje pojedinačan gest kompanija.

Ksenija Graovac iz Balkanski fond za lokalne inicijative, kaže da se klasično davanje kroz dobortvorne akcije pomerilo ka građenju partnerstva kako kompanije i neprofitne organizacije mogu da rade zajedno za dobrobit lokalne zajednice.

Čini se da nas kriza nije učinila sebičnijima, vreme i novac više smo delili sa drugima.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво