"Teleton" za Raču

Osnovna škola "Karađorđe" u Rači, zahvaljujući akciji "Teleton", dobila je donaciju vrednu 300.000 dinara u spravama i rekvizitima za nastavu fizičkog vaspitanja. Kvalitetniju i zabavniju nastavu u novim salama imaće 600 učenika te škole.

U okviru akcije "Teleton", koju zajednički realizuju Narodna kancelarija predsednika Republike, Radio-televizija Srbije i Rajfajzen banka, Osnovna škola "Karađorđe" u Rači dobila je donaciju vrednu 300.000 dinara u spravama i rekvizitima za nastavu fizičkog vaspitanja.

Ta škola je, inače, trideseta u Srbiji čiji će učenici, zahvaljujući "Teletonu", dobiti kvalitetniju nastavu fizičkog vaspitanja i bolje uslove za pripreme pred sportska takmičenja.

Većina fiskulturnih sala u školama u Srbiji nije rekonstruisana ili nedostaje osnovna oprema. Zahvaljujući akciji "Teleton", do sada je prikupljeno oko 7,5 miliona dinara za opremanje.

Osnovna škola "Krađorđe" u Rači dobija nove sprave za gimnastiku i druge sportove čemu su se, kao po pravilu, najviše obradovali najmlađi. Za oko 600 đaka, nastava će biti zanimljivija i kvalitetnija.

"Nadam se da će nekim novim sportovima i novim rekvizitima deca razbijati sportski duh i zdravlje, ali i da će nastavnici biti motivisani", rekla je Tatjana Pašić iz Narodne kancelarije predsednika Republike.

Zoran Petrović iz Rajfajzen banke kaže da je toj firmi zadovoljstvo da može da pomogne mladima da dođu do novih sprava za treniranje i da se bavi nekom dodatnom aktivnošću.

Zahvaljujući sponzorima, građanima Srbije i javnim ličnostima, Radio-televizija Srbije, drugu godinu zaredom, organizuje "Teleton".

"Osim što insistiramo na kvalitetnom televizijskom i radijskom programu, naša kuća daje primer i kroz ovakve akcije", rekla je pi-ar menadžer RTS -a Duška Vučinić-Lučić.

Prilikom odabira škole kriterijumi su bili nerazvijenost opštine, nepostojanje sala i broj đaka koji bi tu trebalo da vežba, kao i starost i funkcionalnost opreme.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи