"Teleton" za bebe

Dobrotvorna akcija „Teleton" održana je večeras, od 21 čas, uz direktan TV prenos iz studija 8 i 9 na prvom programu RTS-a. Cilj akcije je obnova porodilišta u Srbiji.

Cilj akcije RTS-a „Teleton" je opremanje odeljenja pedijatrije i neonatologije u zdravstvenim centrima u Vranju, Negotinu, Pirotu, Užicu, Čačku, Šapcu, Leskovcu i Valjevu, kojima nedostaju pulsni oksimetri, aspiratori, inkubatori i ultrazvučni aparati.

"Teleton" je osmišljen kao kontakt program, tokom kojeg pevači, glumci, sportisti, političari, odgovaraju na telefonske pozive gledalaca. Svaki poziv ili SMS poruka su donacija.

U emisiji, uz muzičke numere, razgovore, uključenja gledalaca, gledaoci su videli i priče iz zdravstvenih centara kojima je pomoć upućena.

„Teleton" je već obezbedio sumu od 100.000 evra, koju je donirala Rajfajzen banka, generalni pokrovitelj akcije. Želja organizatora je da se u toku akcije, uz pomoć ljudi dobre volje i društveno odgovornih kompanija prikupi suma od 250.000 evra.

RTS je pozvao medije i građane Srbije da se pridruže i da podrže akciju, kako bi se obezbedila sredstva za kupovinu aparata koji će našim najmlađima omogućiti da rastu zdravo i srećno.

Radio-televizija Srbije pokrenula je ovu akciju u saradnji sa Narodnom kancelarijom predsednika Republike i Rajfajzen bankom, a uz podršku Ministarstva zdravlja i Ministarstva za rad i socijalnu politiku. Akciju su pomogli: Telekom Srbija, MTS, Telenor, VIP i Algotech.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво