"Teleton" za Užice

Novi aparati, koji bi trebalo da se nabave u okviru akcije “Teleton”, koju vode Narodna kancelarija, Rajfajzen banka i RTS poboljšaće kvalitet lečenja dece na odeljenju neonatologije u Užicu.

Odeljenje neonatologije u Užicu osnovano je pre tri decenije i jedino je takvo u jugozapadnoj Srbiji. Na tom odeljenju često se zbrinjavaju i novorođenčad i iz istočne Bosne.

Od 3.500 godišnje rođenih beba u jugozapadnoj Srbiji na odeljenju neonatologije u Užicu bude lečeno oko 350 novorođenčadi. O njima brine šest lekara i 30 medicinskih sestara.

Svaka deseta beba upućuje se na dalje lečenje u Beograd uglavnom zbog urođenih anomalija, ekstremne nezrelosti ili sumnje na metaboličke bolesti.

Većina inkubatora na ovom odeljenju je stara više od dve decenije.

Poslednji aparat koji su dobili je respirator, poklon resornog ministarstva pre dve godine u okviru pomoći svim porodilištima Srbije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво