Istorija iza pripovesti - Eseji o Jugoslaviji

Prvi put - osam Handkeovih knjiga u jednoj! Šta je zaista Handke napisao o Jugoslaviji i Srbiji?

Od početka devedesetih Peter Handke je napisao osam dužih esejističko-putopisnih tekstova, najpre objavljivanih kao zasebne knjige, u kojima se pisac suprotstavljao najpre razbijanju Jugoslavije, a zatim zvaničnoj zapadnoj interpretaciji njenog raspada, medijskim manipulacijama i stigmatizaciji Srba i Srbije.

Naslov ovom izdanju dao je lično Handke „protivstavljajući", kako se u knjizi kaže, istoriografiji pripovedanje i umetničko delovanje.  Do ovog izdanja, Handkeovi eseji o Jugoslaviji i Srbiji sabrani u jednoj knjizi bili su dostupni samo na nemačkom jeziku i izdanju „Zurkampa", a sada se prvi put u integralnom obliku nalaze i pred srpskim čitaocima. 

Zbog stavova iznetih u ovim esejima Peter Handke je bio izložen brojnim medijskim napadima i prošle jeseni kada je saopšteno da je on dobitnik Nobelove nagrade za književnost za 2019. godinu.

Biblioteka „RTS klub" • F - 14,50×21 cm • S - 480 • tvrd povez • ćirilica • ISBN 978-86-6195-183-1

Saizdavači: IK Prometej, Štampar Makarije, Srpsko narodno pozorište

Više informacija:

Odlomak 1

Odlomak 2

Odlomak 3

Sadržaj

Beleška o piscu

Knjigu potražite u prodavnici PGP-a na Zelenom vencu, Jug Bogdanova 2, ili naručite na broj telefona: 011/655-27-35, odnosno putem mejla: prodajaknjiga@rts.rs.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">