Čitaj mi!

Kremlj: Ukrajina će morati da se pridržava pravila za „Evrosong 2017“

Kremlj je saopštio da će Ukrajina morati da se pridržava pravila organizovanja takmičenja za „Pesmu Evrovizije“ sledeće godine i da neće moći da odlučuje o predstavnicima Rusije.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov, na pitanje da li Rusija treba da preskoči učešće na „Evrosongu“ sledeće godine u Ukrajini, rekao je da je „rano da se zvecka oružjem“, prenela je ruska agencija TASS.

Pobeda ukrajinske pevačice Džamale 1944 o deportaciji Tatara s Krima u sovjetsko vreme dodatno je zategla odnose dve Ukrajine i Rusije.

Ukrajinski poslanik Anton Gerašenko rekao je za radio Govorit Moskva da predstavnicima Rusije koji podržavaju „rusku agresiju na Ukrajinu“ treba onemogućiti učešće na Evroviziji sledeće godine, već da jedino pevačima koji ne podržavaju rusku aneksiju Krima treba dozvoliti da učestvuju.

Peskov je povodom tih navoda rekao da je „Evrovizija međunarodno takmičenje i organizator treba da sledi pravila Evrovizije“.

„Sve ostalo je u njihovoj nadležnosti“, rekao je Peskov.

broj komentara 22 pošalji komentar
(utorak, 17. maj 2016, 15:17) - anonymous [neregistrovani]

Sto se tice realnosti

Ruska pjesma je daleko najgledanija na yt i ima daleko najvise lajkova, ruska pjesma je vodila po svim anketama, ruska pjesma je pobjedila odlukom gledalaca, a australska odlukom zirija, na kraju Ukrajina pobjednik i pored jasnog mjesanja politike i muzike, gdje je tu logika i realnost?

(utorak, 17. maj 2016, 13:39) - anonymous [neregistrovani]

re; Rusija da prihvati realnost....

neradi se ovdje da se mi 'lomimo''''''ovdje se radi da se pokaze da pjesma Evrovizije nije politicka scena I nije mjesto politici I manipulaciji glasanja I tko zna sta je sve bilo sta neznamo ......ali policka pozadina je ocita....

mene licno vredja nepravda.....nepravda pjesme jer sam nasal na internet vise podataka o tim dogadjajima I tartarskim zlocinima koji se u pjesmi zanemaruju I vidi samo jedna strana.....pronadjite sami o tome do 1944. pa onda napisite nesto.....ako pametni sute - pa tko ce vladati svijetom?

(utorak, 17. maj 2016, 08:36) - Енглез [neregistrovani]

Аустралија

Да рашчистимо ствари. Аустралија НЕ ДЕЛИ никакав радиодифузни простор са чланицама које сте споменули, тако да нема никакво право да учествује у Евровизији. Боље би било да те друге чланице учествују у такмичењу него Аустралија.

(utorak, 17. maj 2016, 07:19) - anonymous [neregistrovani]

Rusija da prihvati realnost

Dali su 10 poena Ukrajini! Sad nešto kukaju i besne zbog teksta i poruke pesme!? Srbiji su dali nula poena,a Srbija se ovde "polomi" da pokaže Rusu koliko je Srbiji važna Rusija! Sramota!

(utorak, 17. maj 2016, 02:27) - anonymous [neregistrovani]

Rusi

neka gledaju svoja posla, bilo bi im bolje.

(ponedeljak, 16. maj 2016, 22:58) - Nikola, Bor [neregistrovani]

Lekcija

Da jednom za svagda naučimo jednu lekciju pa tek onda da razvezujemo smislene i besmislene komentare po netu.
Evrovizija nije isto što i Evropa. Članice Evrovizije pored evropskih država su i zemlje koje dele isti radiodifuzni prostor, dr. rečima to je Evrovizija. Tu spadaju i zemlje van evropskog kontinenta: Alžir, Egipat, Liban, Libija, Maroko (jedno učešće), Sirija, kao i pridružene članice. Sve one na poziv organizatora imaju pravo da učestvuju na Pesmi evrovizije. Otud i Australija kao pridruženi član, ali i kao verni dugogodišnji pratilac učestvuje. Misterija otklonjena. Hvala na pažnji.

(ponedeljak, 16. maj 2016, 20:17) - Енглез [neregistrovani]

Евровизија

Кад може Аустралија у Европску евровизију, онда ћемо идуће одине гледати представнике Либије, Ирака, Авганистана, Ирана и осталих "Европских" земаља!

(ponedeljak, 16. maj 2016, 19:23) - ivan [neregistrovani]

Stvarno stvarno

"Stvarno"stvarno ste napisali divan komentar. Ne bih nista dodao.

(ponedeljak, 16. maj 2016, 19:10) - anonymous [neregistrovani]

Australija

Australija već dve godine učestvuje na Evroviziji.

(ponedeljak, 16. maj 2016, 19:06) - anonymous [neregistrovani]

Proterivanje Tatara je tema za pesmu na Eurosongu!?

Onda je naša pesma trebala da bude o martovskom pogromu na Kosovu!

div id="adoceanrsvdcfhklggd">