Премијера ТВ филма "Пролеће на последњем језеру"

Након премијере на 48. ФЕСТ-у, гледаоци Радио-телевизије Србије имаће прилику да премијерно на Првом програму, 14. марта од 21.00 погледају ТВ филм "Пролеће на последњем језеру", у режији Филипа Чоловића, а по сценарију Вулета Журића.

Смештен у године на почетку Другог светског рата, филм истражује неизвесну судбину југослевенских дипломата и дипломатског особља које је, заједно са својим породицама, депортовано из земаља које је окупирао Трећи рајх, у хотел на обали Боденског језера. Међу њима, у овом хотелу нашао се и наш велики писац - Иво Андић, у то време велепосланик југословенског дипломатског представништва у Берлину.

Сценариста Вуле Журић нашао је занимљив угао за приказивање мање познатог периода из живота нашег нобеловца, дотичући истовремено и причу о љубавном троуглу између Андрића, костимографкиње Милице Бабић и њеног мужа Ненада Јовановића. Комбинујући историјске чињенице и фикцију, Журић и Чоловић креирали су камерни филм који пружа узнемирујућу слику о нацизму и ратним ужасима.

Глумац Тихомир Станић поново се нашао у улози великог књижевника Иве Андрића, а поред Станића глумачку екипу чине и Марија Вицковић, Драган Петровић, Олга Одановић, Александар Ђурица, Јелена Ћурувија, Борис Комненић, Наташа Тапушковић, Александар Ристоски, Небојша Миловановић, Бранислав Трифуновић, Катарина Марковић, Радомир Николић, Јован Јовановић, Саша Ђурашевић, Драган Вучелић.

Извршна продуценткиња: Марија Берета

Уредница: Тамара Барачков

Сценографкиња: Мирослава Андрејевић

Костимографкиња: Наталија Кашубовић Лукић

Директор фотографије: Гојко Деспотовић

Композитор: Срђан Марковић

Монтажер: Бојан Филиповић

број коментара 0 Пошаљи коментар