Срце злочина

Шта је све потребно урадити да би се од једног трага са места убиства стигло до пресуде? Радио - телевизија Србије од уторка, 24. септембра, на свом првом програму емитује "Срце злочина" - играно документарни серијал који се бави темама из црне хронике.

Реконструкције случајева снимане су на аутентичним локацијама, са актерима који су, у великом броју случајева, и сами учествовали у истрагама. Приче су илустроване и судском и полицијском документацијом - фотографијама, снимцима и документима.

Неки злочини су прича за себе, а неки су послужили као повод за анализу сличних ситуација и проблема који доводе до насиља, убистава и других кривичних дела.

Саговорници су сведоци злочина, жртве, полицајци, судије, тужиоци, адвокати, доктори, психолози, форензичари, представници државног и невладиног сектора.

Уредник емисије: Вељко Медић

Редитељ: Тодор Попов

Од 24.09, уторком у 22.00 на РТС 1

број коментара 11 Пошаљи коментар
(среда, 22. јан 2020, 14:10) - anonymous [нерегистровани]

Srce zločina

Teske teme za rad, ali su veoma dobro odradjene. Novinar Medic privi put se na zavrsetku sinoć predstavio, da li je to kraj serijala? Rad ekipe je za svaku pohvalu.

(среда, 25. дец 2019, 11:21) - anonymous [нерегистровани]

Droga.

E, baš ovakvh emisija nam treba što više, i stalno tražiti način da se ovo zlo smanjuje. Moje lično mišljenje je da bi trebalo u školama uvesti predmet koji će mladima pomoći da se izbore sa drogom, alkoholom, duvanom. Mediću i celoj ekip emisije" Srce zločina" želim da nastave u ovoj borbi. Pretpostavljam da Vam je ovo poslednja epizoda u ovoj godini, i želim da Vam svima čestitam Novu godinu i Božić.

(уторак, 17. дец 2019, 23:03) - anonymous [нерегистровани]

Vrnjačka Banja

Veoma, veoma potresna epizoda. Bravo za policiju koja je efikasnim radom brzo pronašla ubice. Ubiti tako dobrog čoveka, supruga i oca, punog zivota i dobrote. Ekipa Srce zločina je ovo dobro odradila i nama običnim gledaocima dočarala ovu strahotu.

(среда, 20. нов 2019, 11:51) - anonymous [нерегистровани]

Droga

Sinoć odgledah " Srce zločina" epizodu u kojoj se govorilo o drogi. Veoma dobro je odradjena, veoma savetodavna, i policijski i medicinski je dobro uradjena. Ovakvih emisija bi trebalo biti što više, da bi tog zla bilo što manje. Moje lično mišljenje je da s decom treba početi veoma rano, od zabavišta, pričati o štetnom uticaju droge, alkohola i duvana na organizam.

(среда, 30. окт 2019, 11:22) - anonymous [нерегистровани]

Odlično

Poštovana ekipo emisije "Srce zločina" odlično obradjujete i radite na ovim slučajevima. Odgledali smo redevno sve četiri epizode, iako su teme veoma teške Vi ste nam to veoma dobro dočarali i nema nejasnoća. Jedino nam nije jasno, kako čovek za ovakav pokušaj ubistva može dobiti tako malu kaznu, šest ipo godina, a izadje posle tri ipo, jer on se možete misliti lepo ponašao u zatvoru. Mišljenja smo da je tu Zakonodavac zakazao.
Ekipi želimo da samo ovako nastavi, odlični ste.

(уторак, 22. окт 2019, 14:38) - Skole [нерегистровани]

Pohvale

Sve tri dosadašnje epizode su odlične,već duže od deceniju pratim sve domaće serijale koji prate crne hronike i ova emisija je daleko najkvalitetnija,rekonstrukcije,dramatizacije i ostali segmenti su odlično odrađeni,a i nema onog bezveznog upadanja naratora u scene,po dobro znanom američkom modelu.Zanima me koliko serijal ima snimljenih epizoda do sada i do koliko u prošlost dosežu obrađene teme?Pozdrav redakciji!

(среда, 16. окт 2019, 14:55) - anonymous [нерегистровани]

Epizoda

Dugo smo se pitali gde je nestao novinar Veljko Medic, i odjednom se pojavljuje kao urednik emisije "Srce zločina " dobro on ovo radi kao i cela ekipa, tema je izuzetno emotivno teška, sve tri smo odgledali ali gledati tužne oči oca u sinoćnoj epizodi je najteže. Ekipi zelimo puno uspeha u daljem radu i da pomognu u smanjenju zločina.

(уторак, 08. окт 2019, 23:39) - Verni gledaoci RTS-a [нерегистровани]

Zločin

Gledali smo i drugu epizodu "Srce zločina". Urednik, režiser i cela ekipa dobro su odradili tj. obradili i prikazali nam ovaj veoma strašan zločin. Ovo je dokaz da treba veoma paziti kada se ljudi primaju u žandarmeriju i policiju. Čestitke policiji na veoma brzom otkrivanju zločinaca.

(петак, 04. окт 2019, 16:23) - Odzacani [нерегистровани]

Hvala

Postovani!
Hvala Vam što ste nam pružili mogućnost da odgledamo "Srce zlocina". Mislimo da je slučaj dobro obradjen , i da je poučan, i posle četrnaest godina od dogadjaja može nam pomoci da mi roditelji više posmatramo svoju decu i da im pomognemo da lakše izadju iz svojih problema.
Čestitke celoj ekipi, čekamo sledeću epizodu.

(среда, 25. сеп 2019, 14:54) - Verna gledateljka [нерегистровани]

"Srce zločina" samo napred

Odlična emisija, sadržajna i kvalitetna. Posebno ostavilja utisak što ima pouku i poruku. Čestitke celoj ekipi, sa nestrpljenjem čakamo utorak.