И без муке има науке

Други циклус серије "И без муке има науке".

У оквиру Школске редакције снимљен је други циклус серије: И без муке има науке. Серија
има укупно 12 епизода и осмишљена је као играно-документарна, где нас кроз причу води једна девојчица  по имену Даница.

Даница наставља то што је Миша у првом циклусу започео, и у томе јој помажу Мишина тетка и теча. Иначе тетка и теча се због својих научних обавеза увек се налазе негде далеко, у иностранству, али кроз виртуелно путовање увек су близу Данице и редовно се чују и помажу јој око разних недоумица. Теме и објашњења прилагођене су узрасту ученика и све је подржано одговарајућом графиком и анимацијом. Серија спаја реални и виртуелни свет и тако се објашњавају разне теме из математике, астрономије, физике, астрономије, хемије,..

Како се млади у овом периоду школовања сусрећу са овим предметима а то захтева  разумевање и пажњу, желели смо да им кроз ове емисије помогнемо и да им на један забавнији и лакши начин приближимо ове науке као и да их заинтересујемо и упознамо са разним занимљивостима из ових области.

У улози девојчицеје млада глумаца Ана Нинковић, у улози тетке је Ивана Деспотовић а улогу тече тумачи Иван Томић. Уредник: Тања Чанић-Млађеновић, Редитељ је Ненад Кркелић, драматург Марина Миливојевић Мађарев, костимограф Сузана Глигоријевић, Марина Шкундрић Пурић, Сценограф  Снежана Поповић, Сниматељи: Васко  Васовић, Александар Луковић, Петар Вујанић, Раде Бубало, Тонци: Срђан Бајски, Славиша Петровић, Извршни продуцент серије Биљана Даутовић, организатор Тихомир Семељац, Срђан Бољевић, Снежана Јокић, Душица Ховјецки.

број коментара 0 Пошаљи коментар