Читај ми!

Монтевидео, Бог те видео

Од понедељка, 13. јуна, сваког дана од 21.05 на РТС 1, репризирамо домаћу серију "Монтевидео, Бог те видео"

Серија настала на основу филма "Монтевидео, Бог те видео" говори о великом успеху фудбалске репрезентације Краљевине Југославије на првом светском купу у фудбалу, у Уругвају, 1930. године.

У првој епизоди под насловом "Кад је фудбал био млад" упознаћемо се са главним јунацима серије, са младим фудбалским асовима Мошом и Тиркетом, Милутинцем, Јакшом, Балерином...

Млади Александар Тирнанић-Тирке је у дилеми да ли да се запосли у фабрици или да покуша да заради за живот играјући фудбал. Одлази на тренинг БСК-а где све задиви својом фудбалском вештином, али истовремено навуче антипатије саиграча због свог незрелог понашања...

Истовремено у Фудбалски савез Краљевине Југославије стиже позив за учешће репрезентације на Светском првенству у Уругвају, и људи из савеза о томе почињу озбиљно да размишљају. Из епизоде у епизоду пратићемо догодовштине Тиркета и другова у покушају да се репрезентација квалификује за првенство света у Уругвају.

У главним улогама: Милош Биковић, Петар Стругар, Нина Јанковић, Милутин Караџић, Бранимир Брстина, Данина Јефтић, Војин Ћетковић, Небојша Илић, Виктор Савић, Милован Филиповић, Михаела Стаменковић, Власта Велисављевић, Тања Бошковић, Миодраг Радовановић Мргуд, Никола Ђуричко, Предраг Васић и многи други.

Монтажер: Марко Глушац
Музика: Роберто Магнифико
Директор фотографије: Горан Воларевић
Сценарио: Ранко Божић и Срђан Драгојевић, на основу књиге спортског новинара Владимира Станковића.
Режија: Драган Бјелогрлић