Серија о одрастању "Моја генерација Z"

Од понедељка до петка на РТС 1.

Серија говори о онима који су наследили чувене "миленијалце" - генерацији "Z", односно о матурантима једне београдске гимназије (рођеним 2000-те, у години Змаја по кинеској астрологији).У серијалу о одрастању, традиционално једном од најпопуларнијих поджанрова на овим просторима, пратимо јунаке из два разреда (из црвене и плаве смене) у првим данима нове школске године у којој ће донети важне животне одлуке.

Драмски заплети, оплемењени музиком (Земља грува, Мистејк Мистејк и други) и хумором, говоре о дилемама и проблемима али и радостима у животу младих у Србији, о њиховим родитељима и професорима.

Серија је снимана четири месеца на бројним локацијама у Београду, а главне улоге и прилику да засијају добило је двадесетак најталентованијих младих глумаца, што је сигурно један од највећих квалитета овог серијала од 44 епизоде.

Улоге (Плава и Црвена смена): Предраг Васић, Јована Миловановић, Вања Јовановић, Матеа Милосављевић, Катарина Живковић, Никола Станковић, Јана Милосављевић, Немања Рафаиловић, Кристијан Марковић, Ненад Петровић, Исидора Грађанин, Никола Малбаша, Кристина Јефтовић, Сава Стојановић, Стефан Вукић, Ивана Аџић, Милан Зарић.

Остале улоге: Небојша Рако, Ана Мандић, Милица Зарић, Слободан Бештић, Милош Влалукин, Катарина Жутић, Предраг Бјелац, Дарко Томовић, Ивана Шћепановић, Владан Дујовић, Ненад Ћирић, Александар Ђурица, Вања Милачић ...

Сценарио: Владимир Симић, Владимир Ћосић, Милена Деполо, Милан Коњевић, Нина Џувер и Тања Илић

Режија: Милош Петричић, Милан Коњевић, Бранко Вучић

 

број коментара 2 Пошаљи коментар
(среда, 26. јун 2019, 12:03) - anonymous [нерегистровани]

moja generacija z

da li ce biti 2.sezone??

(субота, 13. апр 2019, 13:26) - Goran [нерегистровани]

Bravo momci i devojke

Ova nova generacija glumaca je fenomenalna. Prepuni su talenata i ne boje se nicega. Svaka im cast. Ko misli da nisam u pravu neka pogleda 24-tu epizodu.