Премијере нових песама групе Артан Лили на РТС-у

У име почетка сарадње групе Артан Лили и ПГП РТС-а, која подразумева објављивање прва два албума групе (а потом и трећег, који је у настајању), осмишљена је спектакуларна кампања. Путем свих платформи медијског система Радио-телевизије Србије премијерно ће бити представљене нове песме са предстојећег албума ове групе.

Београдски нојз-поп бенд Артан Лили, успоставио је сукцесивни метод – „сингл по сингл“, који се у савременом издаваштву сматра њиховом иновацијом. Држећи се истог принципа, „Артановци“ сада праве и нови искорак - приредиће премијере чак пет видео-спотова – пет дана заредом.

„И овог пута смо одлучили да направимо нешто ново па смо тако за свих пет нових песама снимили видео спотове и одлучили да их објавимо у пет дана, сваки дан по једну песму и спот. То баш и није нешто што се често дешава на нашој сцени па смо самим тим и још поноснији на то што смо урадили. Мислим да смо на најбољи начин осликали тренутак у ком се налазимо и дали му препознатљиви изглед у духу Артан Лилија. Доста дуго смо радили нове песме и публика ће сигурно препознати савремене тенденције како у музичко стилском изразу тако и у самој продукцији песама коју смо овога пута подигли на нови ниво“, наглашава Бојан Слачала, фронтмен групе Артан Лили.

Најпре ће, у емисији Поп карусел на Првом програму Радио Београда, од понедељка 16. до петка 20. децембра премијерно бити емитована по једна аудио-верзија, нових пет песама (сваког дана по једна).

Затим, од понедељка 23. до петка 27. децембра нови спотови биће премијерно емитовани (сваког дана по један) у 9.55 часова на програму Јавног сервиса РТС 3, а потом и на интернет платформи РТС Планета, на кабловском ТВ каналу РТС Музика (сваког дана у подне ), као и на интернет порталу РТС- а.

Наравно, аудио и видео верзије нових пет песама групе Артан Лили (истим редоследом и темпом) биће сукцесивно објављиване и на званичним Јутјуб каналима (групе, ПГП РТС-а и Jugoton Croatia recordsa), на осталим дигиталним платформама (Deezer, Spotify, Google music, Amazon, iTunes, Bandcamp, qobuz...), као и на званичним налозима на друштвеним мрежама Фејсбук и Инстаграм.

„Ова сарадња представља велики искорак за нас. Драго нам је да су две највеће регионалне издавачке куће препознале Артан Лили као групу од изузетног културног значаја за читав регион. Задовољство је обострано, једва чекамо да се нове песме и спотови заврте у етру“, додаје Слачала.

Почетком 2020. године, биће приређене и промоције це-де издања албума групе Артан Лили, као заједничких издања две највеће регионалне музичке издавачке куће – ПГП РТС и Jugoton Croatia recordsa. Ова сарадња ће неоспорно допринети да музика групе Артан Лили оствари још већи продор на нашем тржишту али и у региону.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво