Напето испред општине Будва, обезбеђење спречило одборнике да уђу

Приватно обезбеђење јутрос је спречило одборнике Демократског фронта и Демократа Крста Радовића, Ђорђија Прибиловића, Гојка Лијешевића, Мијомира Пејовића и Ђорђија Вујовића да уђу у зграду Скупштине општине Будва, пишу Вијести. Портал наводи да обезбеђење није рекло ко је издао нарешење да одборници не могу у парламент. На улазу су били и припадници интервентне јединице.

Одборници су инсистирали да се обезбешење легитимише и да кађу у којој фирми раде. Одборник Вујовић узео је из руке једног од припадника обезбешења списак по коме се у Општину дозвољава улазак само запосленима чија су имена на њему.

"Ево видите, ово је непечатирани неки папир. То није ни списак радника, већ неки табеларни приказ... Списак нема никакав потпис, печат којим се нама забрањује улаз", казао је Вујовић док је припадник обезбјеђења покушавао да узме папир.

Вујовић је навео да су припадници обезбеђења из Никшића. Он је рекао да списак може и да поцепа, јер није валидан.

Тада је из општине изашао припадник обезбеђења коме је Вујовић дао списак.

Радовић, који је тражио да га пусте у Општину показујући легитимацију да је председник Скупштине општине и одборник Демократа, затражио је од полиције да реагује по службеној дужности.

Полицијски службеник је упутио одборнике да поднесу пријаву у Центру безбедности.

Одборник Демократа Мијомир Пејовић тражио је од полиције да легитимише припаднике обезбеђења.