Хапшење припадника клана Инцерило и Гамбино у Палерму

Више од 200 полицајаца, укључујући и агенте ФБИ из САД спровело је у зору 19 налога за хапшење припадника клана Инцерило у главном граду Сицилије Палерму и породице Гамбино са седиштем у Њујорку.

Италијанска и америчка полиција покренуле су координисану акцију против великих криминалних породица које су желеле да обнове своју базу на Сицилији, саопштили су италијански истражитељи.

Осумњичени који су ухапшени суочавају се са низом оптужби укључујући припадност мафији, изнуђивање, преваре и "нелојалну конкуренцију, преноси Ројтерс.

Организована криминална група на Сицилији позната као Коза ностра је у стању сталне промене од смрти шефа Салватореа "Тотоa" Рине, који је преминуо у затвору 2017. године након што је провео скоро четврт века иза решетака.

Рина је покренуо мафијашки рат на том медитеранском острву 80-их година прошлог века, присиљавајући породицу Инцерило на самонаметнуто изгнанство у Сједињеним Америчким Државама, док је његов клан преузео конторолу над територијом Палерма. Породица од тада покушава да поврати свој положај потпомогнута снажним савезницима у Њујорку.

Истрага, названа "Нова веза", утврдила је да постоји јака веза између Коза ностре у Палерму и америчког организованог криминала, са посебним освртом на моћну криминалну породицу Гамбино у Њујорку.

Претходне оптужбе укључују убиства, прање новца и илегалну дистрибуцију дроге.

број коментара 0 Пошаљи коментар