Хапшење припадника клана Инцерило и Гамбино у Палерму

Више од 200 полицајаца, укључујући и агенте ФБИ из САД спровело је у зору 19 налога за хапшење припадника клана Инцерило у главном граду Сицилије Палерму и породице Гамбино са седиштем у Њујорку.

Италијанска и америчка полиција покренуле су координисану акцију против великих криминалних породица које су желеле да обнове своју базу на Сицилији, саопштили су италијански истражитељи.

Осумњичени који су ухапшени суочавају се са низом оптужби укључујући припадност мафији, изнуђивање, преваре и "нелојалну конкуренцију, преноси Ројтерс.

Организована криминална група на Сицилији позната као Коза ностра је у стању сталне промене од смрти шефа Салватореа "Тотоa" Рине, који је преминуо у затвору 2017. године након што је провео скоро четврт века иза решетака.

Рина је покренуо мафијашки рат на том медитеранском острву 80-их година прошлог века, присиљавајући породицу Инцерило на самонаметнуто изгнанство у Сједињеним Америчким Државама, док је његов клан преузео конторолу над територијом Палерма. Породица од тада покушава да поврати свој положај потпомогнута снажним савезницима у Њујорку.

Истрага, названа "Нова веза", утврдила је да постоји јака веза између Коза ностре у Палерму и америчког организованог криминала, са посебним освртом на моћну криминалну породицу Гамбино у Њујорку.

Претходне оптужбе укључују убиства, прање новца и илегалну дистрибуцију дроге.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво