Читај ми!

РТС, појачање за 21. век

Пред камере РТС-а стаје 12 нових новинара, а за микрофоне "Радио Београда" седа 15 нових људи. Појачање је стигло и интернет редакцији, а шансу су добили и монтажери, сниматељи, музички сарадници, лектори, преводиоци. Нова снага РТС-а, њих 83, требало би да допринесе квалитету програма, одржи гледаност и поверење.

Прошли су сва тестирања и тромесечну праксу, а сада су појачање РТС-а. Образовани, талентовани и млади - изабрани су да у 21. веку допринесу квалитету програма и одрже гледаност и поверење у Јавни медијски сервис Србије.

У конкуренцији њих 17.000, 83 најбољих потписали су уговоре и почели да раде. Пред камере РТС-а широм Србије стаће дванаест нових телевизијских новинара.

Међу њима је и Ана Шувалија Пешић. Каже да су јој очекивања од информативне редакције испуњена.

"Превладава осећај невероватне одговорности коју носиш као новинар јавног сервиса, где информација мора да буде тачна, на време и вишеструко проверена", прича Ана Шувалија Пешић.

Добар новинарски текст на телевизији мора да прати и одговарајућа слика. За то су сада задужена још два сниматеља и два монтажера. Таленат Владимира Радовановића гледаоци су могли да виде већ кроз спот "55 година Телевизије Београд".

"По завршетку факултета и за време студија већ сам имао прилику да радим на неким већим пројектима тако да ми је све то помогло да се брзо уклопим у систем", каже Радовановић.

Нови гласови чују су и из тонског студија Радио Београда. Пред микрофон је село 15 спикера и новинара. Помоћи ће им радијски продуцент и два редитеља.

Марина Бајић, сада новинарка Радио Београда, каже да им старије колеге радо помажу.

"Занимљиво је што је сваки дан нешто ново и сви највише волимо да идемо на терен, на нове догађаје", објашњава Бајићева.

Ипак, од нових људи се много очекује, истиче генерални директор Радио Београда Душан Радуловић.

"Дуго није било промена, дуго није било свеже крви, у међувремену се медијска сцена потпуно променила и технолошки и садржајно. Имамо јаку средњу генерацију, али немамо генерацију која кореспондира са људима који имају између 20 и 35 година", објашњава Радуловић.

Да и даље све буде брзо, тачно и јасно на Интернет порталу РТС-а, помоћи ће још три новинара, администратор и веб дизајнер.

Четворо нових колега, такође, биће и у културно-образовном програму.

"Драматрурзи нису само за драме и игране серије него су јако потребни и у научном програму, обликовању прича у научном програму, документарном програму исто тако образовном и школском програму", каже главни и одговорни уредник Културно-образовног програма Миодраг Зупанц.

Чланови РТС-овог тима од ове седмице су и нови редитељи, организатори, дизајнери, костимографи, сценографи, продуценти, видео миксери.

Запослени су и музички сарадници, лектори, преводиоци, који би требало да допринесу да се РТС задржи на врху поверења и гледаности.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво