"Телетон" за Рачу

Основна школа "Карађорђе" у Рачи, захваљујући акцији "Телетон", добила је донацију вредну 300.000 динара у справама и реквизитима за наставу физичког васпитања. Квалитетнију и забавнију наставу у новим салама имаће 600 ученика те школе.

У оквиру акције "Телетон", коју заједнички реализују Народна канцеларија председника Републике, Радио-телевизија Србије и Рајфајзен банка, Основна школа "Карађорђе" у Рачи добила је донацију вредну 300.000 динара у справама и реквизитима за наставу физичког васпитања.

Та школа је, иначе, тридесета у Србији чији ће ученици, захваљујући "Телетону", добити квалитетнију наставу физичког васпитања и боље услове за припреме пред спортска такмичења.

Већина фискултурних сала у школама у Србији није реконструисана или недостаје основна опрема. Захваљујући акцији "Телетон", до сада је прикупљено око 7,5 милиона динара за опремање.

Основна школа "Крађорђе" у Рачи добија нове справе за гимнастику и друге спортове чему су се, као по правилу, највише обрадовали најмлађи. За око 600 ђака, настава ће бити занимљивија и квалитетнија.

"Надам се да ће неким новим спортовима и новим реквизитима деца разбијати спортски дух и здравље, али и да ће наставници бити мотивисани", рекла је Татјана Пашић из Народне канцеларије председника Републике.

Зоран Петровић из Рајфајзен банке каже да је тој фирми задовољство да може да помогне младима да дођу до нових справа за тренирање и да се бави неком додатном активношћу.

Захваљујући спонзорима, грађанима Србије и јавним личностима, Радио-телевизија Србије, другу годину заредом, организује "Телетон".

"Осим што инсистирамо на квалитетном телевизијском и радијском програму, наша кућа даје пример и кроз овакве акције", рекла је пи-ар менаџер РТС -а Душка Вучинић-Лучић.

Приликом одабира школе критеријуми су били неразвијеност општине, непостојање сала и број ђака који би ту требало да вежба, као и старост и функционалност опреме.

број коментара 0 Пошаљи коментар