"Телетон" за будуће шампионе

Позивом или слањем смс порука представници Народне канцеларије, "Рајфајзен банке" и РТС-а, позивају компаније, медије и грађане да подрже акцију "Телетон" како би се прикупио новац за опремање школских сала.

У добротворној акцији "Телетон" у којој учествују РТС, Народна канцеларија и "Рајфајзен банка" прикупљају се средства за опремање фискултурних сала. Сваки позив или СМС су донација за опремање фискултурних сала.

Само један гол, кош, скок, једна рампа, финта, статива овим малишанима могу ставити осмех на лице и учинти детињство срећнијим и здравијим.

Међутим, већина основаца нема увек могућности за то, јер им недостају многи спортски реквизити.

Сале и свлачионице нису обнављане годинама, поједини салу и немају, а уз овакву опрему часови физичког могу само да се импровизују.

Професор физичког ОШ "Радован Ковачевић Максим" из Лебана Небојша Ђорђевић каже да овој школи недостаје око 80 реквизита.

"Око 80 одсто спортских реквизита немамо и зато смо принуђени да се организујемо оним спортским реквизитима које имамо, углавном се ту ради одбојка, кошарка, фудбал, што се гимнастике тиче само партер, имамо и греду", истако је Ђорђевић.

У акцији "Телетон", јавне личности, певачи, глумци, спортисти, политичари, одговараће на телефонске позиве гледалаца.

Тако ће се, од позива и порука, прикупљати новац за школске сале.

Директорка ОШ "Бранко Радичевић" Татјана Јоцић истиче значај ове акције с обзиром на то да у овој школи како она истиче има пуно талентоване деце.

"Oва акција ће овој школи, овој деци, наставницима а ја мислим и читавом граду , који је орјентисан на ову школу, значити пуно , јер обезбеђивање услова у овој школи за физичко васпитање је врло важно, зато што сматрам да ми у овој школи од 1500 ученика имамо много талената али им треба пружити прилику и шансу да то и покажу", рекла је директорка.

Укључите се и ви. Недеља 6. децембар у 21 час на Првом програму РТС-а.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 05. дец 2009, 20:37) - Glas razuma [нерегистровани]

A gde su ministarstva?!

Sta je sa Ministarstvom prosvete, Ministarstvom omladine i sporta, Ministarstvom finansija, Ministarstvom ekonomije i regionalnog razvoja? Cime li se ona bave, kada gradjani i donatori treba da finansiraju fiskulturne sale!