"Телетон" у Мионици

Добротворна акција "Телетон" помоћи ће Основној школи "Војвода Живојин Мишић" у Мионици, која нема фискултурну салу.

Да би знали како деци да организују час физичког, професори Мионичке школе претходно морају да погледају временску прогнозу. Ако је лепо време играће се напољу, у супротном, час физичког одржавају у импровизованој просторији, коју називају салом за физичко.

"Сала је мала па у њој не могу да стану голови. Кошеви нам фале, као и лопте и мреже за одбојку", рекао је ученик Филип Антић из ОШ "Војвода Живојин Мишић".

"Видели сте да то није сала, то је неки простор који смо просто искористили да деца не би преко зиме била напољу", каже директорка школе.

Чак и у оваквим условима, деца не губе часове физичког. Иако ти часови често нису ни близу оних које већина основаца у Србији има, наставници се труде да и у томе виде добру страну.

"Можда је једина предност што су наша деца можда више теоријски поткована од остале деце, јер када је лоше време, не можемо да изводимо натаву по програму и онда имамо тај теоретски део који одрађујемо", рекао је професор физичког васпитања Светомир Јовановић.

Помозите основцима да овакве голове, замене правим. Будите део "Телетона" у недељу, у 21 час на Првом програму РТС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво